Saznajte kako će puni Mjesec u Djevici utjecati na vas i pripremite se

Puni Mjesec pojavljuje se u noći s četvrtka na petak u 1:52 sati na 11°23´ znaka Djevice.

Djevica je zemljani znak pa nam ovaj puni Mjesec donosi energiju uzemljenja kao pomoć usmjeravanja naše pažnje. Već smo od početka ove godine pod utjecajem snažnih transformacijskih energija, a sada uz pomoć ove zemljane energije, koja je poput ruke vodilje, lakše možemo odrediti ispravan put našega kretanja.

Naše uzemljenje jedino može poljuljati mistični Neptun koji se smjestio na suprotnoj stani ovoga punog Mjeseca. Energija Neptuna je zbunjujuća i obmanjujuća zbog čega se možemo osjećati ranjivi. Zbog utjecaja Neptuna sada možemo imati osjećaj da nam je nešto teže preuzeti odgovornost za naše ponašanje ili da teže razaznajemo stvarnost od mašte.

Svaki puni Mjesec predstavlja dvije suprotstavljene energije, a sada su na suprotnim stranama energija Djevice i energija Ribe. Za vrijeme ovog punog Mjeseca potrebno je pronaći ravnotežu između ovih dviju energija, odnosno između potrebe za redom i besprijekornim funkcioniranjem u svakodnevnom životu i potrebe za bijegom od stvarnosti i suočavanjem sa životom.

Ovo je vrlo emocionalno vrijeme i vrijeme je da se suočimo sa svojim osjećajima, kakvi god oni bili. Osjećaji se sada moraju izraziti no trebamo znati da ono što sada izlazi iz nas možda i nije u potpunosti racionalno. Energija punog Mjeseca vrlo je jaka i teško da je netko neće osjetiti. Ovisno o tome gdje se ovaj puni Mjesec nalazi u vašem natalnom horoskopu to područje života sada dolazi u prvi plan.

Ovaj puni Mjesec događa se u vrijeme napetog aspekta Merkura i Marsa pa sada naši, i ovako intenzivni osjećaji, mogu postati još intenzivniji. Ovo je aspekt borbe – borbe riječima, koji unosi nemir i nervozu u naše misli, a koje se potom reflektiraju na našu međusobnu komunikaciju. Vrlo je vjerojatno da bismo mogli reći nešto za što ćemo kasnije požaliti. Zbog toga je sada potrebno da pokušamo zaustaviti impulzivnost i ishitrenost – kako u mislima i komunikaciji, tako i u vožnji.

Bez obzira na napetost koju nam čine Merkur i Mars, ovaj puni Mjesec ima energiju Djevice koja je poznata po svojim izvrsnim poslovnim i organizacijskim sposobnostima, a također nam podršku i mogućnost za napredak pruža i lijepi aspekt Jupitera i Venere.

Iskoristite ovo vrijeme za provjeru stvari s liste vaših obaveza, uklanjanja loših navika ili pronađite model kako lakše upravljati stresom u vašoj svakodnevici. Ovo je idealno vrijeme da se usredotočite na bilo koji posao koji trebate učiniti, bez obzira tiče li se on vašeg radnog mjesta, vašeg doma, zdravlja ili svakodnevnih navika. Vrijeme je pospremanja, a uskoro i velikog proljetnog čišćenja.