FOTO Nikada niste ni pomislili da ćete nešto ovakvo naći na IKEA policama

Od početka ožujka, robna kuća IKEA Zagreb nudi pravu poslasticu za interijere – ograničenu kolekciju OMEDELBAR.

Kolekcija OMEDELBAR stvorena je u suradnji s Beom Åkerlund, jednom od najpoznatijih svjetskih stilistica i dizajnerica kostima, koja je do sada radila s Madonnom, Beyoncé, Lady Gagom, Rihannom i mnogim drugim vrhunskim zvijezdama. Predmeti poput vaze u obliku staklenog šešira, jastučića u formi usnica i držača nakita koji slijede oblik ruke, a napravljeni su tehnikom 3D-printa, čine OMEDELBAR kolekcijom koja donosi sve što vam je potrebno za čuvanje i izlaganje odjeće, modnih dodataka, ali i isticanje osobnog stila.

Kolekcija OMEDELBAR sadrži 35 proizvoda koji slave individualnost i kreativnost, ujedno održavajući dizajneričinu osobnu mantru ”B. who you are” – budi što jesi. Predmeti iz kolekcije tvore dojam ekskluzivne spavaonice i garderobe u kojima ćete poželjeti provoditi mnogo vremena. Pored crvenih detalja i pruga, važan element OMEDELBAR kolekcije je igra s dimenzijama – džepni sat pretvoren je u ogromni zidni, a slično se dogodilo i ženskom ogledalcu za šminkanje.

„B. WHO YOU ARE poigrava se prihvaćanjem sebe, bez obzira što drugi mislili o vama. Riječ je o individualnosti i kreativnosti – dva važna temelja OMEDELBARA, kolekcije za koju sam željela da bude zabavna, prihvatljiva i dostupna svima”, objašnjava Bea Åkerlund.

Za sebe kaže da je ‘modna aktivistica’, a poznata je kao jedna od najutjecajnijih stilistica i dizajnerica kostima, koja je do sada radila s imenima poput Madonne, Beyoncé, Lady Gage i Rihanne.

“I ovom sam kolekcijom nastojala potaknuti ljude da misle izvan ustaljenih granica, da prihvate rizik i da se zabave, te da u trgovini nabave nešto što nikada nisu mislili da će naći na IKEA policama. Jednostavno rečeno – inspirirati ih da žive drukčiji život”, dodaje Bea.

„Bilo je iznimno zabavno raditi s Beom. Njena perspektiva je sasvim drukčija, ona je prava umjetnica, u svakom smislu, uvijek prepuna ideja i kreativne energije”, riječi su kojima suradnju opisuje Karin Gustavsson, kreativna voditeljica za OMEDELBAR.

Beu je kontaktirala nakon što je čula njen intervju na švedskoj radijskoj postaji.

Bea je pak uživala u suradnji s tvrtkom IKEA, a kaže kako je imala i mnogo ideja od kojih je u konačnici morala odustati – žali zbog velike sofe za obuvanje cipela, ali upute za dizajn i praksa pakiranja predmeta u tvrtki IKEA naučile su je drukčijem pristupu.

U kolekciji OMEDELBAR moguće je pronaći prvi masovno proizvedeni 3D-printani IKEA proizvod – mrežastu ruku koja će poslužiti za odlaganje nakita i drugih modnih dodatka.

Bea je udahnula i novi život klasičnom šeširu iz „Alise u Zemlji čuda“, koji je u njenoj interpretaciji postao vaza, a moguće ga je koristiti i za odlaganje sitnica koje se nalaze u svakoj kupaonici. OMEDELBAR kutije pomoći će da linijama začinite ovo proljeće, a još je zanimljivija udobna OMEDELBAR fotelja, prava zona udobnosti.

Više detalja o ovoj inovativnoj suradnji kao i predmetima koji će vam pomoći da uljepšate proljetne osvježavanje doma, pronađite na mrežnoj stranici IKEA.

...