Što je zajedničko Nataši Janjić, pin-upu i slomljenom nosu

U domaća kina 8. ožujka stiže najnoviji film Nevija Marasovića, Comic Sans, filmska priča prepuna emocija i komike s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem – Kićom u glavnim ulogama oca i sina u avanturi života.

Avanture su pratile i filmsku ekipu u pripremama za film, kao i tijekom snimanja koje je, čini se, bilo jednako feelgood kao i film. Niski start u Kopenhagenu, magična privlačnost Jabuke, uloga Brukete i Žinića, slomljeni nos i Nataša Janjić kao pin-up djevojka – ovih pet zanimljivosti o snimanju Comic Sansa izvrsna su pozivnica za kino.

  1. AVANTURA U KOPENHAGENU

Dok su pripremali film, Nevio Marasović i Janko Popović Volarić otputovali su u Kopenhagen gdje Zlatko Burić – Kićo živi i radi te proveli tjedan dana zajedno, intenzivno se družeći. Nisu bile važne samo glumačke probe, nego i zajednički izlasci, kuhanje, zabava, dugotrajni razgovori o svemu i svačemu… Budući da se prije toga glavni glumci nisu poznavali, ova kopenhaška avantura bila je ključna za odličnu energiju između njih koja “nosi” ovaj film.

  1. IZAZOVNA JABUKA

Jabuka je oduvijek bila u scenariju, ali snimanje na Jabuci logično bi bilo izvesti služeći se trikovima kakvima se na filmovima često služi – nađe se sličan krajolik i tamo se snima sve osim totala. Prvenstveno jer se na otočić Jabuku, u čijem se crnom vulkanskom stijenju nalazi magnetit, gotovo nemoguće iskrcati, a kamoli snimati tamo – no upravo je taj neobičan izazov produkcija odlučno prihvatila, na čuđenje svih Višana. Snimanje na Jabuci na kraju je uspješno odrađeno zahvaljujući što dobroj pripremi što nevjerojatnoj količini sreće, a filmska ekipa je “zaradila” zaista jedinstvenu profesionalnu uspomenu.

  1. BRUKETA&ŽINIĆ&GREY
    Dio filma snimljen je u agenciji Bruketa&Žinić&Grey koja je ekipi bila najbolji domaćin na svijetu. Janko Popović Volarić, koji je prije nego što je postao glumac tri godine radio kao grafički dizajner u Vjesniku, na setu je definitivno upio dio kreativne atmosfere koju je pretočio u ulogu superuspješnog dizajnera.
  1. STVARNO SLOMLJENI NOS 

Alan, kojeg glumi Janko Popović Volarić, u filmu ima slomljen nos. Zahvaljujući maloj nezgodi koju je doživio na snimanju, Janko je zaista slomio nos pa taj dio, na njegovu nesreću, nije trebao glumiti. 

  1. NATAŠA JANJIĆ U PIN-UP IZDANJU

Kao jedan od filmskih rekvizita nastao je pin-up poster Marine, Alanove bivše koju u filmu glumi Nataša Janjić. Autor postera je poznati hrvatski ilustrator i dizajner Vedran Klemens. Poster je važan i za radnju filma jer je okidač Alanova agresivnog ispada na tulumu agencije.

“Comic Sans” nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

...