JE LI TRNORUŽICA SPREMNA ZA BRAK Komedija “I živjele su sretno…?” 7. kolovoza na krčkoj Sceni Zidine

Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno…?, Scena Gorica donosi nastavak u vidu predstave I živjele su sretno…?, a koja će se na kazališnim daskama krčke Scene Zidine  (Trg krčkih glagoljaša), u sklopu programa 61. ljetnih priredbi, naći 7. kolovoza s početkom u 21.30 sati.


Riječ je o predstavi čiju režiju, prema tekstu Nine Horvat, potpisuje Frana Marija Vranković, dok u njoj glume Jelena Hadži-Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Doris Pinčić Rogoznica (Snjeguljica) i Selma Mehić (Bezimena). Scenografija je djelo Marte Crnobrnje, kostimografija Katarine Radošević Galić, a koreografija Selme Mehić.

Bajke često završavaju s nagovještajem sretnoga kraja, ne pokazujući hoće li se on uistinu i ostvariti. Trnoružica iz ove predstave nada se uspješnom i sretnom braku jer ona i njezin princ sutradan, nakon dvogodišnje veze, namjeravaju uploviti u bračnu luku.

Vjenčanje iz bajke Trnoružica je pomno planirala više od godinu dana, trudeći se sve besprijekorno osmisliti kako nitko ne bi primijetio koliko je toga propustila tijekom stogodišnjeg sna. Zato se sada pokušava što bolje uklopiti u suvremeni način života: isprobava različite režime prehrane i vježbanja, a opsjednuta je i društvenim mrežama.

Kako zadnju slobodnu večer treba primjereno proslaviti, na tematskoj djevojačkoj zabavi pridružuju joj se najbolje prijateljice: Pepeljuga i Snjeguljica, a doći će i Bezimena, inače supruga mladića koji se namjeravao oženiti Malom Sirenom – ljubiteljica latinskog jezika i flamenka.

Trnoružičina kuma, Pepeljuga, ujedno i organizatorica djevojačke večeri, posebno je neugodno zatečena činjenicom da će im se u klubu udanih pridružiti i Trnoružica. Jer, Pepeljuga je nakon udaje rodila četiri djevojčice, a morala se nositi i sa svim suprugovim nestašlucima.

Pretjerane sreće u braku nije imala ni Snjeguljica, koja se nakon šest pokušaja umjetne oplodnje rastala od svog princa jer se ispostavilo da nemaju zajedničke interese.

Kakve je sve zabavne aktivnosti osmislila Trnoružica te hoće li je prijateljice odgovoriti od vjenčanja ili pak uvjeriti da njezina priča može imati sretan nastavak?

Ulaznice za predstavu I živjele su sretno…? po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti u Galeriji Decumanus od 19 do 22 sata ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net.

Program 61. ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.