Kolekcija DNK: Odjeća stvarana s predumišljajem

Aktualna kolekcija DNK dizajnerice Nade Došen donosi zanimljive modele hlača u kojima bi se oni koji će ih nositi u nadolazećoj sezoni osjećati iznimno ugodno, no prije svega posebno. That is the plan.

Dizajnerica Nada Došen u svojoj kolekciji DNK između ostalog donosi i nekoliko nezaobilaznih modela hlača – od ultimativnih paper bag preko uvijek zanimljivih modela „na preklop“ do popularnih cropped hlača trapez nogavica. Uz njih se odlično kombiniraju majice i bluze naglašeno geometrijskih linija svojstvenih kreativnom potpisu dizajnerice.

Materijali su pomno birani i prevladavaju tijelu ugodni pamuk i lan dok se tonska skala kreće u „sigurnoj zoni“ crne i bijele i s diskretnim odmakom u tamno plave nijanse.

„Dok radim posvećena sam ženama koje od mode traže udobnost i lakoću nošenja, ali i mogućnost preobrazbe. Temelj na kojem gradim prepoznatljivost brenda je dizajn oslobođen pretencioznosti u čijem je fokusu žena s dovoljno samopouzdanja da svoju osobnost naglasi minimalističkim, ali snažnim komadima. DNK je odjeća stvarana s predumišljajem, odjeća koju ćete nositi vi, a ne ona vas!“ – kaže Nada Došen.

Nada Došen godinama gradi i svoju međunarodnu karijeru pa se njene kolekcije uspješno prodaju u koncept buticima u New Yorku, Quebecu, Moskvi, Bonnu, Bernu i Rigi.

Fotografije: Zvonimir Ferina. MUA: Kasandra Draganić. Model: Ana Crnek. Nakit: Diana Zelmanović. Šeširi: Nada Kobali. Cipele: Mass Shoes.