U SJEĆANJE NA CHRISTIANA RENDULIĆA Pogledajte kako je poznati arhitekt uredio El Toro

Poznati arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura preminuo je iznenada, 22. srpnja, od srčanog udara u 46. godini.

Rendulić je projektirao neke od najpoznatijih restorana u Zagrebu poput El Tora, B35, Apetit Cityja i Timea, a njegova iznenadna smrt potresla je mnoge. Svojim projektima definirao je identitet nove generacije zagrebačkih restorana.

U sjećanje na njega, prisjetili smo se jednog od njegovih brojnih projekata – restorana i bara El Toro što se nalazi na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca.

Na samom ulazu u prostor goste dočekuje zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema bika provlači se kroz cijeli restoran. Rendulić je zamislio da bik nema samo estetsku funkciju, nego  je ujedno i vjetrobran i prostor  za DJ-a.

U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dominantan dugački i širok šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim artefaktima, otvoreni dio kuhinje i elegantno stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

Ambijentalnosti i skladnosti prostora pridonosi opuštajuća rasvjeta, sofisticirani dizajn i izbor klasičnih materijala koji su korišteni u uređenju te posvećenost detaljima.

Kuhinju koja se temelji na konceptu hrane Latinske Amerike vodi chef Mario Mihelj, koji dolazi s pozicije glavnog chefa u Mundoaki. Gastro priča ono je što je posebno zanimljivo kod El Tora. Naime, El Toro donosi latinske okuse u Zagreb. Koncept latinske kuhinje, prilagođen domaćim okusima i ukusima temelji se na čistoći i posebnosti namirnica karakterističnih za Argentinu, Peru, Čile i Urugvaj poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje riže i juke.

S obzirom na latinski gastro koncept El Tora, predjela se baziraju na zanimljivom i pristupačnom konceptu dijeljenja (sharing concept) gdje svi za stolom probaju sve.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.