Žene koje su se usudile biti drukčije i slijediti svoje srce, talente i snove

Fantastično sjajne žene koje su promijenile svijet britanske autorice i ilustratorice Kate Pankhurst, nedavno je objavljena u izdanju Profila.

U formi prilagođenoj djeci, ovaj prekrasan naslov posvećen je aktivisticama, znanstvenicama, sportašicama, dizajnericama, spisateljicama…, iznimnim ženama koje su postigle nevjerojatne stvari slijedeći svoje srce, talente i snove.

Nisu slušale one koji su im govorili da nešto ne mogu učiniti. Usudile su se biti drugačije. A neke od tih žena nisu mogle odoljeti pa su se upustile u pustolovinu ili više njih.

Inspirativna priča o onima koje su ustale protiv ustaljenih praksi i tako oblikovale svijet u kojem živimo govori o  nevjerojatnim ženama: Jane Austen, Gertrude Ederle, Frida Kahlo, Mary Anning, Marie Curie, Mary Seacole, Coco Chanel, Amelia Earhart, Sacagawea, Emmeline Pankhurst, agentica Fifi, Rosa Parks i Anne Frank.

Prekrasne ilustracije i zanimljive činjenice savršena su inspiracija i uvod u predstavljanje samo nekoliko sjajnih žena koje su pomogle oblikovati svijet u kojem živimo.

Budite odvažni, domišljati i uporni poput njih. Vjerujte u sebe i pripremite se za vlastitu pustolovinu.

Autorica Kate Pankhurst rođakinja je Emmeline Pankhurst, čuvene britanske sufražetkinje i jedne od heroina ove slikovnice.