Balerine zagrebačkog HNK u ulozi modela

Monokromatika, detalji, prirodni materijali i dašak romantike – tako bismo mogli opisati novu kolekciju modne dizajnerice Martine Herak za nadolazeće proljeće i ljeto.

Dizajnerica koja je već tri puta sudjelovala na londonskom tjednu mode,  ovu je kolekciju, koja nosi naziv “MARia”, predstavila u “Bistaču” Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u prosincu prošle godine, a ovoga puta nam donosi lookbook cijele kolekcije.

U ulozi modela našle su se balerine zagrebačkog HNK Iva Vitić Gameiro i Atina Tanović, dok se fotografske palice uhvatio Tomislav Valent.

Dizajnerica, čiji je već karakterističan potpis igra krojevima i materijalima, ovog je puta bila inspirirana rodnom Istrom. Osim asimetrijom, Martina se ovog puta igrala i detaljima te tzv. “raw edgingom”, kojim kolekciji daje jedan štih infantilnosti i igre. Nježan muslin spaja s krutim, skulpturalnim pamukom, bjelina koju suprotstavlja s omiljenom crnom, sve su to karakteristike nove kolekcije „MARia“. Igranjem naborima i monokromatikom te spajanjem različitih krojeva donosi kolekciju koja odiše zaigranošću. Novu kolekcija dizajnerice koja se triput predstavila na londonskom tjednu mode zasigurno će obožavati pripadnice nježnijeg spola koje žele unikatne, komotne i bezvremenske odjevne predmete.

Mlada dizajnerica Martina Herak pokrenula je svoj modni brend 2014. godine, te od tada nanizala zavidne domaće i inozemne uspjehe. Diplomirala je na Modnom dizajnu, a nakon magistarske diplome danas je studentica doktorskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza nje su brojne kolekcije te čak tri nastupa na prestižnom London Fashion Weeku. Godinu je započela pripremama za tjedne mode u Londonu i New Yorku, te se veselimo brojnim novitetima iz njene radionice.

Fotografije i obrada djelo su Tomislava Valenta i Irene Mihalinec, make up potpisuje Ana Maglica, a kosu Ana Krolo. Modeli Iva Vitić Gameiro i Atina Tanović nose cipele Högl.

...