Previše aplikacija na mobitelu? Dobro bi vam došao Phone Shui

Istraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazuje da 32 % ispitanika smatra kako imaju previše aplikacija na svojem telefonu. Isti postotak 32 % ispitanika smatra kako im je život previše kompliciran i voljeli bi ga pojednostaviti, dok čak 67 % ispitanika tvrdi da ih kod telefona najviše frustrira situacija kada im iscuri baterija.

HMD Global, dom Nokia telefona, nedavno je predstavio novu filozofiju: Umjetnost Phone Shui – satiričnu verziju Feng Shui filozofije koja tumači prednosti življenja bez viška: život sa svim što vam istinski treba i bez ičega što vam ne treba.

Phone Shui mantra je u srži novih Nokia pametnih telefona koji dolaze s Androidom kakav je Google htio: čistim. Nokijini pametni telefoni napravljeni su da traju i dizajnirani da djeluju. Ne dolaze s pred-instaliranim aplikacijama niti su nakrcani bloatwareom, čime korisnici imaju slobodu stvaranja svojeg doživljaja a što produžuje trajanje baterije i opće performanse pametnog telefona. Nokia telefoni pružaju najčišće, sigurno i ažurirano Android iskustvo u cijelom portfelju pametnih telefona.  

 

Aapo Hämälänanainen, minimalistički guru i vlogerska zvijezda kaže kako “novi portfelj Nokia telefona  utjelovljuje sve što propovijeda u umjetnosti Phone Shuija, a tako možete povećati energiju, poboljšati memoriju i napraviti mjesta za više stvari koje volite”.

Evo nekoliko stvari na koje biste trebali paziti ako želite prihvatiti Phone Shui način življenja:  

  1. Mnogi pametni telefoni dolaze s već postavljenim aplikacijama koje zauzimaju bitnu memoriju. Nokia pametni telefoni dolaze bez nepotrebnog bloatwarea.
  2. Poruke, fotografije i video zapisi zauzimaju puno memorije, stvaraju nered i usporavaju vaš mobitel. Redovito ažurirajte svoj uređaj i brišite stare podatke kako biste na mobitelu imali stvari koje vam trebaju, bez onih koji vam ne trebaju.
  3. Nadogradnje za operativni sustav se redovno objavljuju, no da li ih uvijek instalirate? Korištenje zastarjelog operativnog sustava znači da vaš uređaj ne radi na najboljoj mogućoj razini pa su mogući i sigurnosni problemi.
...