Bogat i raznovrstan uskrsni program RTL kanala

Početak nove sezone „Ljubav je na selu“,  filmska TV premijera, boksački meč, prikladne serije i filmovi te WWE spektakl – kratki je sadržaj bogate uskrsne ponude RTL kanala.

U petak, 30. ožujka u 20 sati uskrsni program RTL-a započinje s epskom dramom Ridleyja Scotta „Egzodus: Kraljevi i bogovi“ o rivalstvu, hrabrosti i potrazi za slobodom, a u kojem Christian Bale tumači Mojsija.

Subotnji program na glavnom kanalu RTL-a započinje „Biblijom“, miniserijom History Channela, jednom od najvećih televizijskih spektakla svih vremena. Rođenje, smrt i uskrsnuće Isusa, Noina arka i mnoge druge priče gledatelji mogu gledati već od 8:55 sati.

U podnevnom terminu čeka nas odličan animirani “Hop” iz Universal Pictures studija, točnije njihove podružnice Illumination Pictures, najpoznatije po izvrsnom filmskom hit-serijalu „Despicable Me“. “Hop” je djelomično animiran, a djelomično live-action film, što znači da je snimljen sa stvaranim glumcima, u ovom slučaju s Jamesom Mardsenom, Kaley „Penny“ Cuoco iz „Teorije velikog praska“, Garyjem Coleom, Davidom Hasselhoffom i drugima.

Od 20 sati gledamo TV premijeru “Creed”, spin-off te ujedno i sedmi, hvaljeni nastavak “Rocky” serijala, u kojem sin Apolla Creeda upoznaje umirovljenog Rockyja Bablou, bivšeg rivala i prijatelja svog oca, koji je smrtno nastradao u ringu od ruku Iva Draga. Legendarnog Rockyja, naravno, tumači Sylvester Stallone, od kojeg mladi Adonis Johnson Creed traži da ga trenira kako bi ostvario svoj san i postao profesionalni boksač poput svog oca.

Nakon odličnog filma nastavljamo u boksačkom  tonu s prvom velikom boksačkom borbom ove godine, kojom je Joseph “Kiwi” Parker, nakon trijumfa nad Hughiem Furyjem i zadržavanjem WBO pojasa, dobio šansu ogledati se u ringu s velikim WBA i IBF/ IBO prvakom Britanacem Anthonyjem Joshuom, u meču koji će objediniti sve boksačke titule.

U nedjelju ujutro nastavljamo s nastavcima “Biblije” od 9 sati te od 11 sati pratimo miniseriju novijeg datum “Ben Hur” u četiri nastavka, koje ćemo na RTL-u moći gledati uzastopce i tako uživati u klasičnoj priči, koju je prvi put na veliko platno donio Charlton Heston, u epskom klasiku iz 1959., koji je odnio 11 Oscara.

U večernjem terminu nas očekuje “Pasija”, posljednjih dvanaest sati života Isusa, koju je Mel Gibson pripremao više od desetljeća. Odista šokantni prizori posljednjih sati Isusova života, djelomično su zasnovani na evanđeljima po Mateju, Marku, Luki i Ivanu, a dijelom na viđenjima dviju redovnica mističarki, sv. Anne Catherine Emmerich i Marije iz Agreda. U ovom sjajnom filmu nominiranom za tri Oscara nezaboravne uloge pružila je međunarodna zvjezdana ekipa  – Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Luca Lionello i Hristo Shopov.

U kasnom večernjem terminu gledamo “Papa Franjo: Put do Svete Stolice”, film snimljen prema knjizi “Pope Francis: Life And Revolution”, koju je napisala bliska prijateljica pape Franje, Elisabetta Piqué, ujedno dopisnica argentinskih novina La Nación u Italiji i Vatikanu od 1999. Priča je to o životu Jorgea Maria Bergogolia (Darío Grandinetti), čovjeka koji je kasnije postao papa Franjo, iz perspektive novinarke Ane (Silvia Abascal), koja je Papu srela na konklavi 2005., nakon smrti pape Ivana Pavla II. Snimljen u Argentini, ovaj izvrsni film vodi nas od Papinog djetinjstva u Argentini pa do trenutka kada je postao čelna osoba Vatikana, u filmu koji, osim što je zaista dobar, jednako tako funkcionira vrlo edukativno.

Jutro na uskrsni ponedjeljak čekaju nas završne epizode “Biblije” i “Bena Hura”, dok u udarnom terminu kreće premijera nove sezone “Ljubav je na selu” u 20 sati.

Dok je program glavnog kanala RTL-a prilagođen blagdanskom vremenu, onaj na RTL2,  donosi nam samo zabavu, uz najveće zvijezde profesionalnog hrvačkog sporta WWE, koje gledamo subotama i nedjeljama od 19:15 sati. U subotu gledamo „Raw“, u nedjelju će profesionalci „Smackdowna“ pokazati svoje vještine, a nakon njih će na programu RTL2 slijediti i filmovi „Kralj škorpiona“ i „Marinac iznad zakona“, u kojima glume dvije, možda i najveće zvijezde WWE-a, Dwayne Johnson i John Cena.

...