FOTO Evo kako je Tara Fashion odgovorio na prioritete vizualnog doba u kojem živimo

Tara Fashion  domaći je brand, koji već nekoliko godina gradi svoj put do publike, prvenstveno zaposlenih žena, čije odijevanje mora zadovoljiti kriterije dnevno prihvatljivih, uredskih kombinacija, ali i pružiti mogućnost za izgradnju osobnog stila.

Dodatni izazov u kreiranju odjeće za svaki dan, svjesni široke ponude koja je danas prisutna na domaćem i stranim tržištima, Tara je svoju filozofiju gradila na takozvanom “slow fashion” pokretu, kreirajući komade koji će biti u uporabi više sezona, kvalitetom i dizajnom, u materijalima koji podnose održavanje i svakodnevnu uporabu, a rađeni su u vlastitoj proizvodnji, kojom se trudi očuvati radna mjesta i domaću modnu industriju spasiti od nestajanja.

Večernja moda, u znaku branda Tara, značila bi odmak od klasičnih svečanih komada, koji naglasak stavljaju na blještavilo i siluetu, te se radije pozabavila rješenjima koja su istovremeno klasična i profinjena, ali i nosiva u svakodnevnom životu, kombinirajući komade iz kolekcije, ovisno o prigodi.

U krug svojih suradnika, Marija Fresl, diplomirana konstruktorica odjeće, koja je aktivno u modnom biznisu više od 20 godina, prije godinu dana uključila je Viktora Dragu, domaćeg modnog stručnjaka kao kreativnog direktora na kolekcijama, kako bi dodatno definirao potpis branda te ga približio ciljanoj publici i pripremio za nastup na stranom tržištu.

Domaća moda obiluje dizajnerskim potpisima, koji su, nazovimo to, krajnost. Glamuru sklona klasika, najčešće večernja i svečana odječa ili pak avangarda, koji su preplavili tržište u najrazličitijim formama, gubeći pritom na svojoj autentičnosti. Upravo su ta dva stila polarizirala scenu, tako ćete, ustvari, avangardni stil prepoznati kao onaj koji nose arhitektice, odvjetnice ili žene umjetničkih zanimanja, dok će onaj komercijalniji biti namijenjen uredskim poslovima, marketingašicama ili ženama u javnim poslovima. Upravo smo tu našli prostor koji treba popunu. Naime, neke žene vole mijenjati svoj stil odijevanja ovisno o prilici, raspoloženju ili dobu dana ili godine. Klasični komadi, sa zanimljivim detaljima i dizajnerskim rješenjima, kombinirani, definiraju stil, koji možete smatrati svojim, ističe Viktor Drago.

Širina kolekcije koja se predstavlja do četiri puta godišnje, kroz stalne nadopune, jedna je od prednosti i izazova u zadanom tempu predstavljanja noviteta iz radionice Tara fashion. Razlog tome leži i u vlastitom proizvodnom pogonu, koji je dugi niz godina izrađivao modele manje-više svih domaćih te velikog broja stranih modnih imena.

Tara fashion, jedan je od malobrojnih domaćih brandova koji se bavi proizvodnjom odjeće te je plasira širom Hrvatske, na više od deset lokacija. Dostupnost kolekcije svim klijenticama, bez obzira na geografski položaj, još je jedan uvijet koji smatraju potrebnim za uspješno poslovanje.

Za zahtjevnije klijentice, bez obzira na konfekcijske veličine, prilagođavaju komade iz kolekcije u direktnom kontaktu s timom koji će sugerirati najoptimalnija rješenja.

Domaći modni proizvod namijenjen široj publici, po prihvatljivim cijenama, kvalitetom i dizajnom s kojima konkurira bilo kojem stranom brandu, strategija je branda. No istovremeno, serije su dovoljno male, kako one koje nose ove kreacije ne bi susretale vlastite klonove u svakodnevnim situacijama.

Kreativna razmišljanja i razvoj poslovanja, doveli su i do lansiranja nove linije pod nazivom Monochromatic, koja se bavi razvojem dizajna i kreiranjem malih linija za “posebne prigode”, od onih definiranih strukovnim zakonitostima, kao što su dizajniranje posebnih uniformi, do sportskih linija te eksperimentalnom scenskom i svečanom odjećom.

Tara Fashion, svojom prvom službenom “kampanjom” čestita Uskrs svima, a posebno ženama, koje su sinonim novog rođenja, plodnosti i života, poput babilonske božice plodnosti i ljubavi, Ištar, koja je u zemaljskom obliku prikazivana kao zec.

Žene svih profila i životne dobi, te stvarni život, glavna su inspiracija pri kreiranju kolekcije Tara, stoga se i na kampanji nalaze žene i djevojke, koje na prvi pogled nemaju mnogo sličnosti, no svaka od njih, kroji svaki svoj dan, te vlastitu sudbinu, više no ikad opterećene raznim izazovima i utjecajima okoline, karijere, obitelji i društvenog života.

Uz sve navedeno, zavodljivost i stil i dalje se očekuju kao jedan od prioriteta vizualnog doba u kojem živimo. Stoga su kao dodatak stylingu na fotografijama dodane zečje uši, koje na pomalo ironičan način propitkuju upravo tu ulogu žene u današnjem društvu, koja pored svih “moraš”, istovremeno treba biti i zavodljiva.

Modeli su Branka Habek i Zvona Vučković, pripadnice “zlatnog doba” modelinga, zagrebačke modne scene, koje i dalje zrače svojom svježinom i šarmom, Vedrana Linardić, Valentina Kuzmić, Lorena Kovač, Sara Dobranić te djevojke iz direkcije Kraljice Hrvatske.

Nakit u kampanji dio je kolekcije TJ Jewellery Studio, koji prati Tara Fashion na svim važnijim projektima, svojim unikatnim i ručno rađenim komadima, također hrvatskog dizajnera nakita Tomislava Janičića.

Fotografije potpisuje Tomislav Valent, make-up Petra Sever, kosu Ivica Palinić, a kreativno vodstvo, styling, dodatke Viktor Drago.

...