Što znači kad netko ima Sunce ili podznak u Ovnu, odnosno naglašen Mars u natalu

Ako je ascendentni ili solarni znak Ovan, ali i ako je naglašen Mars u osobnoj karti, osoba obiluje karakteristikama ovog znaka, kaže astrolog Damir Jovetić, te dodaje:

“Najviši tip je prepun trenutne energije koja sve hoće sad i odmah, otvoren je za nove poduhvate i pun želje za istraživanjem cijelog svemira, pun akcije.

Nešto niži tip ima viteški odnos prema prijateljima, osvajački gura vlastite ideje ili akciju u svojoj okolini, iskazuje manjak senzibiliteta i vapeći traži nježnost i priliku da ga drugi upotrijebe i priznaju. Uživa dati sve od sebe u kratkim vremenskim razmacima, obično sad i odmah. Ako je osoba u stresu, ovnovska crta poprima oblike ljutnje, bijesa i sukobljavačkog karaktera, ljude počinje doživljavati kao odnos prijatelj – saveznik ili tome nasuprot – suparnik kojeg treba ukloniti.

Ovan: Ja želim…

Najniži tip nesposoban je prihvatiti ičiju ideju ako prije toga nije realizirao svoju, te može pokazati ovisnost o nježnim osobama koje ga prihvaćaju i tako biti izmanipuliran. Rješenje je hitno pronaći područje u kojem će najbrže pronaći zadovoljstvo, makar i privremeno i priznanje od ljudi koji doista cijene učinak koji postiže. Tako će se otvoriti za novu energiju koju okolina daje i prebroditi zatvaranje u sebe i agresivnu odbojnost.

Bez obzira na koji način, Ovan ima potrebu za trenutnim djelovanjem u smjeru cilja. Sve se događa sad i odmah, svi drugi ciljevi i okolnosti gole su smetnje koje odmah treba otkloniti. Tip Ovna ima nezadrživu snagu u hitnom provođenju u pokret inicijalne želje otklanjajući sve prepreke. Konflikte ne doživljava kao osobne konflikte, već kao prepreke do ostvarenja želje. Očekuje od drugih savezništvo. Ne može podnijeti da uopće mora naročito objašnjavati svoju želju vama od kojih očekuje suradnju. Sve se odvija u fokusiranom ozračju gdje drugi elementi samo ometaju ostvarenje”.