FOTO Zavirili smo na Klodier i pronašli neke zanimljive kreacije hrvatskih dizajnera

Klodier.com online je destinacija koja povezuje kupce s nezavisnim modnim buticima i dizajnerskim imenima. Nakon više od godine dana istraživanja, testiranja i rada na samoj platformi, konačno je dostupna za kupce iz Republike Hrvatske, a uskoro i šire.

Klodier posjetiteljima nudi pristup unikatnim i limitiranim komadima iz butika i od dizajnera, diljem zemlje koji nikada prije nisu bili online. Na samoj platformi pridružila su se neka od vodećih imena hrvatskog dizajna poput Charlie design, Donassy, I-gle, zatim mlada i perspektivna dizajnerska imena koja su popratili i svjetski mediji; Nika Tom, Spirit by T.B., Fasada, Klisab, Dioralop, Blackpearl by S.L., Mirta jewelry, Loré, Larie i butici poput Bon ton store & gallery. U planu su novi dizajneri i novi butici, zainteresiranost je velika, a svi koji žele biti dio jedna ovakve globalne modne priče mogu se prijaviti.

Začetnici ovog projekta su Vera Korak i Dino Branković koji ističu:

Posebnost je što niti jedna druga web trgovina u RH, a ni globalno nema ovakav koncept predstavljanja fizičkih butika i dizajnera. Ova platforma pomaže da se butici i dizajneri povežu s globalnom publikom, da se pravedno natječu i prošire na globalnom tržištu te da nude svoje proizvode i kreacije svima, a ne samo fizičkim prolaznicima. Klodier podupire fizičke butike i dizajnere u digitalnom, promocijskom, prodajnom i logističkom dijelu, dok posjetiteljima omogućuje otkrivanje, informiranje i kupnju njihovih proizvoda u bilo kojem vremenu i s bilo koje lokacije. Kupci mogu pronaći unikatne i autentične komade, manje serije koji se ne mogu pronaći nigdje drugdje. Proizvodi se šalju direktno iz butika, showrooma ili dizajnerskih studija, a  pakirani su ručno s posebnom pažnjom od strane samih dizajnera ili vlasnika butika. Cijene proizvoda iste su kao i na fizičkim lokacijama dok je dostava besplatna.

Ovaj poslovni model jamči neusporediv raspon odjevnih komada; od vrlo dobro poznatih brendova pa do najzanimljivijih novih dizajnerskih imena koja se nalaze u raznim gradovima, trenutno Zagreb, Split, Rijeka, Siena i sl. Kupci jednostavno mogu birati hoće li  posjetiti i kupiti svoj odjevni komad online ili fizički u gradu u kojem se nalaze.

Hrvatska tvrtka Klodier prva je tvrtka koja pruža takvu vrstu online usluge i vjeruje kako je stvorena ecommerce platforma koja bi zauvijek mogla promijeniti modno tržište.

Jedinstvena modna ecommerce platforma na jednom mjestu okuplja fizičke butike, modne ateljee te izložbene prostore domaćih i stranih dizajnera iz raznih gradova. Bilo da se radi o potrazi za poznatim domaćim ili stranim brendovima ili jednostavno želji za otkrivanjem novih dizajnera ovo mjesto nezaobilazno je za svakog modernog kupca. Osim neusporedivog izbora odjeće, obuće i modnih dodataka, nezaobilazan je i modni/lifestyle kanal Click&Watch koji kroz intervjue, događaje, behind the scenes priče i editorijale, upoznaje i prati same dizajnere i zanimljive butik adrese.

...