FOTO / VIDEO Predstavljenja ELFS kolekcija “Timeless”

U zagrebačkom Botaničkom vrtu dvojac ELFS upriličio je još jedno  modno druženje.

Najnoviju žensku kolekciju za proljeće/ljeto 2018 pod nazivom Timeless, Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica predstavili su samostalnom revijom okruženi cvijećem i u pravoj proljetnoj atmosferi, a zaštitno lice najnovije kolekcije atraktivna radijska voditeljica Nives Ivanišević stigla je u društvu supruga Gorana, noseći jednu od najljepših haljina iz nove kolekcije.

Modno putovanje povezalo je elemente različitih stilskih epoha s naglaskom na otmjenost i senzualnost te s dozom formalnog, odvažnog i romantičnog, ali i ženstvenosti koja se proteže kroz sve njihove kolekcije.  Ovaj su put pokazali četrdeset modela, a iako je u početku naglasak stavljen na romantične čipkane haljine, kolekcija postaje sve razigranija. Tako se motivi secesije pretvaraju u fluidne haljine apstraktnog uzorka s dramatičnim detaljima poput čipkanih ovratnika, baršunastih traka ili kopčanja na nizove bisera. 

Kolekcijom se protežu i motivi marokanske keramike, orijentalnog slikarstva, ali i likovi pande ili gejše na t-shirtima. Osim raznolikih motiva tkanina, prikazane su i haljine koje karakterizira suprotnost pa tako dizajneri na pisti izmjenjuju haljine s mnoštvom raskošnih detalja nasuprot onih krajnje pročišćenih na kojima  je naglasak stavljen na siluetu.

Boje se kreću od bijele preko palete pastelnih tonova kojom dominiraju prljavo rozi i plavi tonovi do indigo plave i crne koja se koristila za detalje. Modne kombinacije upotpunjene su efektnim torbama sofisticiranog dizajna. Make up potpisuje  tim Ive Berišić, a za frizure su zaslužni Marko Constantini i studio Artis.

Među brojim okupljenim našla su se i brojna poznata lica hrvatske društvene scene.

Fotografije s revije: Goran Čižmešija, fotografije poznatih osoba: Saša Zinaja.

...