Znanstvenici otkrili koliko godina pričekati na sklapanje braka da biste izbjegli razvod

Američki znanstvenici napravili su istraživanje u kojem je sudjelovalo 3,000 ispitanika koji su odgovarali na pitanja kao što su koliko su se viđali prije braka, koliko su potrošili na prstenje i vjenčanje i slično.

Ustanovili su da parovi koji su u vezi od godinu do dvije godine prije braka imaju 20 posto manje šanse da će se razvesti od parova koji su u bračnu luku ušli već tijekom prve godine izlaženja.

Oni koji su čekali još jednu godinu, odnosno koji su se vjenčali nakon što su bili zajedno tri godine, šansu za razvod braka smanjili su za 50 posto.

Ono što brak čini čvršćim, a to potvrđuje i ovo istraživanje, je zaista dobro upoznati partnera prije no što se zavjetujete na vječnu ljubav i vjernost.

Nemojte se udati za stranca i vaš brak ima 50 posto šanse da će opstati.

Ako se pitate koliki je prosjek godina koje parovi provedu zajedno prije sklapanja braka, prosječni par čekat će skoro pet godina prije odluke, iako neka istraživanja ukazuju na to da se radi o razdoblju od tri godine.

Na zadovoljstvo brakom utječe i razlika u godinama. Naime, sreća i veselje u takvih parova blijedi lakše kako prolaze godine bračnog zajedništva.