Što nam najavljuje mladi Mjesec u Ovnu?

U ponedjeljak, 16. travnja u 3:57 sati dogodit će se konjukcija Sunca i Mjeseca – pojava poznata pod nazivom mladi Mjesec.

Susrest će se Sunce i Mjesec na 26⁰ prvog znaka zodijaka – u Ovnu, i  time kao da nam žele najaviti velike promjene.

Svaki mladi Mjesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog 28-dnevnog ciklusa u kojem dobijemo priliku za novi početak, a s energijom prodornog znaka Ovna naš početak može biti vrlo značajan.

Već od kraja ožujka mogli smo osjetiti promjene koje su na pomolu. Upozorenja su nam stizala u raznim oblicima, ali s istom porukom – neke stvari više nam ne služe i trebamo ih mijenjati.

Uz potporu vatrenog i strastvenog Ovna, novih i svježih ideja koje nestrpljivo želimo provesti u djelo neće nam nedostajati. Sada se kod nas budi poduzetnost i ambicioznost, a također se i hrabrije možemo zauzeti za sebe ne libeći se izreći svoje mišljenje. Ovnova pokretačka energija pretvara nas u začetnike i vođe spremne na poduzimanje važnih koraka u životu.

Naša želja za promjenom sada je ogromna zbog čega smo spremni izaći i izvan zone udobnosti ili dugotrajne navike, a sve kako bismo ostvarili svoje ciljeve. Ovaj mladi Mjesec u Ovnu najpovoljniji je mladi Mjesec u ovoj godini upravo za poduzimanje tako hrabrih i odvažnih akcija, no ne treba žuriti. Merkur se je upravo zaustavio i priprema se na svoj direktan put, a njegovim korakom unaprijed i naši koraci će postati lakši.  

Nešto je drukčiji ovaj mladi Mjesec po energiji kojom zrači, a njegovu posebnost i zanimljivost dodatno naglašava originalni i buntovni Uran. Susreli su se tako Sunce, Mjesec i Uran i kao da nas tjeraju da se otvorimo novim mogućnostima našega razvoja. Servirat će nam iznenadne preokrete i rušiti postojeće stanje sve u cilju našega buđenja, ostvarenja individualne slobode i prosvjetljenja. Odjednom ćemo osjećati snažnu potrebu za oslobađanjem od rutine i okretanjem nove stranice u životu. Snažna je ovo i nepredvidiva energija koju treba mudro kanalizirati kako bismo izbjegli nemir i psihičku napetost. Vježbanje strpljenja sada je od ključne važnosti.

Ovaj mladi Mjesec osim što nam daje jaki osjećaj za pravdu i istinu vodit će nas i na putu razvoja i otkrivanja svojega novoga „ja“. Dat će nam osjećaj spremnosti i odlučnosti da uvedemo promjene koje ostavljaju dubok i neizbrisiv trag u našim životima. Ovo nam je prilika da učinimo velike promjene u našim životima ako pravilno usmjerimo svoju energiju.

...