Ljubavna priča Klepetana i Malene na kazališnim daskama

Ljubavna priča najpoznatijih roda, Klepetana i Malene, zaživjet će kao kazališna predstava u Gradskom kazalištu Žar ptica.  Priču je napisala Mirjana Pičuljan Štriga, a predstavu “Malena i Klepetan – Ljubav na prvi klepet”, režira Želimir Mesarić. Igraju: Amanda Prenkaj, Zoran Pribičević, Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.

Vizualni identitet predstave osmislili su kostimografkinja Danica Dedijer i scenograf Davor Antolić, dok je lutke izradila Ana Sekulić. Glazbu je skladao Damir Šimunović, a koreografiju napravio Pravdan Devlahović.

Ova ljubavna priča, koja je izazvala veliki interes i senzibilitet javnosti povod je za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica.

Predstava “Malena i Klepetan” koja govori o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja, nastaje u suradnji s Javnom ustanovom Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Premijera je 26. travnja u 19 sati.