Četvrta sezona britanske serije “Velečasni Brown” od 26. travnja na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija od četvrtka 26. travnja na Prvome programu s početkom u 15.55 započinje s prikazivanjem nove, četvrte sezone izvrsne britanske dramske serije Velečasni Brown.

Serija od deset nastavaka prikazivat će se svakodnevno od ponedjeljka do petka, a nakon toga očekuje se i početak prikazivanja pete sezone.

Radnja se odvija pedesetih godina prošloga stoljeća u srcu ruralne Engleske, a glavni joj je junak velečasni Brown, katolički svećenik s osobitim darom za rješavanje zločina, kojega tumači Mark Williams. Velečasni Brown, naime, istražuje zločine na osobit način služeći se pritom intuicijom i psihologijom. Uvijek otkrije pravu istinu o zločinu zavirivši u dušu osumnjičenih te otkrije koje su njihove strasti, želje i mračne tajne. Budući da je niz godina slušao ispovijesti svojih župljana, velečasni Brown naučio je prepoznati kako razmišlja zločinački um. Međutim, rješavajući zločine, ne osuđuje počinitelja. Njega više zanima kako spasiti njegovu dušu, nego kako ga privesti pravdi.

U četvrtoj sezoni velečasni Brown i njegov bicikl vraćaju se na male ekrane i rješavaju nove zagonetke u sanjivu engleskome selu Kemblefordu, a ponovno mu pomažu praktična župna tajnica gđa McCarthy, zanosna dama iz visokoga društva ledi Felicia Montague i njezin vozač Sid Carter. U prvome nastavku nove sezone, koja nosi naslov Demonova krinka, gledatelji će imati prigodu pratiti povratak čovjeka koji je nestao prije mnogo godina, a vraća se upravo kad mu se supruga ponovno udaje. Kad ga nađu mrtvoga s demonovom maskom na glavi, sumnja pada na njegove najbliže. Velečasni Brown pita se tko je to učinio, a cijeli se događaj odvija tijekom snimanja niskobudžetnoga horora. Idući nastavci donose još mnogo tajnovitih zločina, poput smrti mjesnoga krvnika, krađe mrtvaca, prakticiranja vudu-rituala i ostaloga čime se će baviti velečasni Brown.

Uloge tumače Mark Williams (velečasni Brown), Sorcha Cusack (gđa McCarthy), Nancy Carroll (ledi Felicia), Tom Chambers (Sid Carter) i Jack Deam (inspektor Mallory). Producenti su Caroline Brittain i Will Trotterr, a seriju je za Hrvatsku radioteleviziju odabrala Ranka Horvat.

...