NOVI HOTEL U ROVINJU Pogledajte zašto svi pričaju o „Spiritu Santu“

Ovog je tjedna otvoren hotel „Spirito Santo Palazzo Storico“, smješten u starogradskoj jezgri  Rovinja. Sam hotel je pažljivo restaurirano zdanje iz 20-ih godina prošlog stoljeća.

Kuća je pripadala uglednoj talijanskoj obitelji.  Radi se, zapravo, o tri kuće povezane u skladnu arhitektonsku cjelinu, a godinu i pol na njihovoj su obnovi radili arhitekti Saša i Sveto Dobričić te Aleksandro Marchi.

Sveukupno hotel u vlasništvu Špele i Janeza Bidoveca, bračnog para iz Kranja, raspolaže sa sedam dvokrevetnih soba. U prizemlju se nalazi recepcija s kaminom, lounge bar, wine vault i vrt sa cisternom iz 1964. godine.

Interijer je restauriran u izvornom obliku, vodeći računa o zahtjevima suvremenog gosta.

Na prvom katu se nalazi atrij sa cisternom, terasa lounge bara namijenjena gostima hotela te tri sobe. Na drugom katu su još dvije sobe od kojih je svaka zanimljiva na svoj način –   prva zbog posebno dizajniranog kamina s prozorom, restaurirane freske i pogleda na baziliku Svete Eufemije, a druga zbog kamina i male terase s pogledom na more. Na trećem katu smještena je najveća soba s najljepšim pogledom na more, stari grad i crkvu Sv. Eufemije, a preko puta najmanja soba s jednako tako lijepim pogledom na baziliku, stari grad i more.

Spirito Santo Palazzo Storico“ se nalazi na tri minute hoda od strogog centra grada, u Ulici Augusto Ferri, na broju 44.

Nekada se taj dio grada nazivao „contrada Spirito Santo“. Svi konzervatorski radovi na hotelu, kako u  interijeru tako i  eksterijeru, izvedeni su u skladu s konzervatorskim zahtjevima i na taj je način sačuvana izvorna rovinjska kulturno-povijesna baština.

Sve sobe dobile su imena po ulicama grada Rovinja – Grisia, Carera,   Montalbano, Trevisol, Casale, Monte, Santa croce.

Sa zapadnog prozora gostima se pruža raskošan pogled na more, starogradsku jezgru i crkvu Svete Eufemije, a s istočnog prozora tipična pitoreskna rovinjska ulica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.