FOTO Na jednoj od najljepših lokacija na Mediteranu otvoren restoran i bar Kinoteka

Sinoć je u Splitu otvorena Kinoteka, restoran i bar smješten na jednoj od najljepših lokacija na Mediteranu.

Ovo novo mjesto na splitskoj gastro sceni nudi jedinstvenu fuziju azijske i mediteranske kuhinje, te zavidnu listu pomno osmišljenih koktela od strane barmena Juliana Bolenza, prošle godine proglašenog najboljim barmenom u Londonu.

Osim vrhunskih specijaliteta, Kinoteka se ističe i posebnim interijerom koji su osmislili sami vlasnici, odajući time homage kultnoj splitskoj kinoteci Zlatna vrata.

Spajanjem azijske i mediteranske kuhinje Kinoteka u Split donosi jednu potpuno novu priču, rapsodiju okusa i mirisa za sve gastro zaljubljenike. Svježe morske delicije u kombinaciji s novim začinima, mirisima i drugačijom energijom donose jedno uzbudljivo kulinarsko putovanje.

Vrhunske specijalitete priprema Vid Nikolić, jedan od najboljih chefova za azijsku fuziju, te se tako u ponudi mogu pronaći jela kao npr. sushi sa slanim inćunima i tiradito od brancina s uljem od istarskih tartufa. Osim gastro ponude, Kinoteka se može pohvaliti impresivnom kartom koktela na kojoj se nalazi i 15-tak signature koktela osmišljenih od strane barmena svjetskog iskustva Juliana Bolenza. Uz Split Gin Fizz koji sadrži craft gin vinarije Bibich, svakako morate probati orijentalno savršenstvo Green Tea and Jasmin Julep, te Honolulu Honey, za čiju pripremu se u rastopljeni maslac ukuhava med i mango. U ponudi se nalazi i Passion Brulee, pobjednički koktel s kojim je Julian osvojio prestižno 1. mjesto na The London Club and Bar Awards.

„Koncept je pomno osmišljen kako biste od samog jutra mogli uživati u vrhunskoj kavi i bogatom doručku, prizalogajiti nešto za ručak ili pak večerati odabrane delicije uz vrhunska vina. Navečer vas očekuju kokteli s našim potpisom sastavljeni od najboljih alkohola i svježih sastojaka. Našu priču krenuli smo od daleke Azije i infuzirali je s velebnim Mediteranom, uzeli smo najbolje od obje kuhinje kako bismo dobili savršen spoj. Naglasak je stavljen na uživanje u svim osjetilima, te će svaku večer uz ponudu najboljih jela i pića, glazbu puštati DJ, a jedanput tjedno ćemo imati i glazbene live nastupe“, objasnili su vlasnici Kinoteke.

Foto: Jure Ravlić