Pred nama je puni Mjesec u Škorpionu. Što nam donosi?

Već neko vrijeme suočavamo se s energijom i događajima koji nagovještaju promjene u našim životima, a danas – dan uoči punoga Mjeseca, ovu energiju osjećat ćemo još i snažnije.

Puni Mjesec događa se s nedjelje na ponedjeljak, odnosno 30. travnja u 2:59 sati na 9⁰39′ mističnog i tajanstvenog znaka Škorpiona.

Svaki puni Mjesec predstavlja vrstu kulminacije, ali i dvije suprotstavljene energije – Sunca i Mjeseca, odnosno našeg ega i naših emocija. Mjesec je sada u znaku Škorpiona pa naša duša ima potrebu za transformacijom, dok Sunce u Biku ima potrebu zadržati postojeće stanje i stabilnost. Ove dvije suprotstavljene energije – forme i transformacije, bit će obasjane punim Mjesecom.

Ogromna je ovo energija koja može uzburkati mnoge strasti u našim životima i suočiti nas s mnogim istinama. Poteći će energija i pokrenuti mnoge lavine naših života. Rijeka emocija prelijevat će se ovih dana i mijenjati nas iz korijena jer naša promjena sada je nužna.

Energija buja i zbog toga sjeme koje smo posadili za vrijeme mladoga Mjeseca samo raste i raste. Za stare istrošene stvari i odnose u našim životima više nema prostora. Ovo je vrijeme odbacivanja i otklanjanja svega što guši naš napredak i što nas priječi da dišemo punim plućima. Vrijeme je da se suočimo s mnogim istinama,  koliko god to teško bilo, i da zaliječimo stare rane te da se poput Feniksa izdignemo iz pepela jači no ikad.

U našem nastojanju da postavimo čvrste temelje budućnosti pomoći će nam Saturn koji čini povoljne aspekte na Mjesec i Sunce pa se zbog toga ne trebamo bojati promjena. Saturn će nam sada dati snagu da se suočimo i s najtežim životnim izazovima kao i da odlučno okrenemo novu stranicu našega života. Promjene koje se čine uz povoljne Saturnove aspekte imaju tendenciju biti stabilne i uspješne. Sada se i nama ukazuje ta prilika.

Iako vrlo snažno emotivno i psihički vrlo napeto vrijeme, ovaj puni Mjesec daje nam mogućnost da zauvijek napustimo stare obrasce ponašanja koji su nas kočili u našem napretku. Ovo je idealno vrijeme da vratimo financijske dugove, ali također i da se oprostimo s osobama i vezama koje nas više ne ispunjavaju i koje crpe našu energiju.