Nova TV ima dobru vijest za ljubitelje filmova

Uzbudljive filmske premijere poput ‘Odmora’, ‘Svite’, ‘Zoolandera 2’ te ‘Predodredišta’ samo su neki od brojnih hit naslova koji će gledateljima priuštiti večeri prepune zabave i napete atmosfere.

Ovoga svibnja Nova TV gledateljima donosi brojne filmske poslastice. Vrhunski filmski naslovi dočekat će nas tijekom cijeloga svibnja koji će biti u znaku smijeha, akcije, avanture, ali i trilera te zastrašujućih horora koji će slediti krv u žilama. Kada nepoznati ubojica počne ubijati najljepše ljude na svijetu, Interpolova agentica koju utjelovljuje prelijepa Penélope Cruz shvati kako je ključ zapleta napetog filma ‘Zoolander 2’ upravo u bivšim modelima koje glume Ben Stiller i Owen Wilson. Agenti osposobljeni za dobro čuvane misije sada se moraju vratiti svijetu kojem su mislili kako su zatvorili vrata, vratiti staru slavu te spasiti živote mnogih, a opasno zgodna avantura u ovoj vrhunskoj komediji zadovoljit će i najzahtjevnije gledatelje.

Film ‘Kako se riješiti šefa?’ bit će poslastica za sve one ogorčene poslom i dnevnom rutinom, koji su nekada pomislili na isto pitanje. Jedina stvar koja bi Jasonu Batemanu, Jasonu Sudeikisu i Chalieju Dayu olakšala život u uredu je pomisao da svoje šefove pretvore u prah i pepeo. Kako si ne mogu priuštiti otkaz, nakon nekoliko pića i savjeta bivšeg robijaša počinju smišljati uvrnuti i naizgled siguran plan kako se zauvijek mogu riješiti svojih šefova. Jedini problem je u tome da čak i najbolji planovi vrijede koliko i mozgovi koji su ih smislili. U svibnju se na male ekrane vraća i zbunjena obitelj Griswold u TV premijeri vrhunskog filma ‘Odmor’ koji vodi gledatelje u živote odraslog Rustyja i njegove supruge Debbie. Prateći očeve stope kojima želi ponovno povezati obitelj, Rusty isplanira putovanje kroz Ameriku u kojem će uživati u zabavnom parku Walley World, koji uskoro zauvijek zatvara svoja vrata.

Gledatelji željni smijeha uživat će uz film legendarne braće Wayans, ‘Mrak komadi’, urnebesnu zabavnu komediju o nespretnim frajerima koji svojim nezaboravnim forama nasmijavaju do suza. Kada dvojica osramoćenih agenata FBI-a dobiju zadatak zaštititi nasljednice carstva cruisera, sestre Wilson, vide to kao posljednju nadu za spas od otkaza. No, dva brata crne puti moraju se prerušiti u bjelkinje kako bi što više nalikovali sestrama što uzrokuje niz smiješnih trenutaka koje će okupiti cijelu obitelj ispred malih ekrana.

Filmska zvijezda Vincent Chase ponovno je u gradu sa svojom lokalnom ‘Svitom’ u još jednoj TV premijeri. On se vraća u biznis sa super agentom Goldom s kojim je, unatoč godinama koje su prošle i raznim ambicijama koje su se promijenile, ostao u odličnim odnosima koji će ih zajedno odvesti put Hollywooda. I ljubitelje romantičnih komedija očekuje prava filmska poslastica.

Dakota Johnson u romantičnoj komediji ‘Kako biti solo’ dokazat će gledateljima kako biti solo nije najgora stvar na svijetu, već  je puno više od toga. ‘Jesen ljubavi’ priča je o naizgled sretnoj djevojci Emmi koja živi u zajednici amiša. Najpoželjniji momak želi ju oženiti, a ona mora odlučiti želi li nastaviti svoj život u svijetu amiša ili ostaviti svoj stari život iza sebe i krenuti u potpuno novu životnu avanturu. Ljubitelji romanse uživat će u priči u kojoj u život mladog udovca kojeg tumači Aaron Eckhart ušeta prelijepa cvjećarica koju utjelovljuje Jennifer Aniston. Njegov život okrenut će se tada naglavačke. Oboje su spremni napokon početi iznova i shvatiti što je zapravo cilj života u romantičnoj drami ‘Ljubav se događa’.

Ljubitelji akcije također će doći na svoje u svibnju. Nova TV pripremila je niz filmova koji će gledateljima osigurati mnoštvo avanture, napetosti i uzbuđenja. Jedan od takvih naslova je ‘Savršena meta’ s Markom Wahlbergom u glavnoj ulozi. Razočaran u sustav i vrijednosti američke vojske, Bob Lee Swagger započinje život u izolaciji. Kada ga nakon tri godine pronađe pukovnik te moli da se vrati u službu, on pristaje, no shvaća kako je doveden na prijevaru i pokušava razotkriti zavjeru u koju su upleteni visoki vladini dužnosnici. ‘Ja sam legenda’ filmska je adaptacija SF romana Richarda Mathesonsa, a donosi priču o jedinom preživjelom čovjeku u New Yorku. Will Smith u ulozi briljantnog znanstvenika imunog na neizlječivi virus gledatelje će ostaviti bez daha te im se urezati u pamćenje još dugo vremena. Izobličene žrtve tog virusa zaraženi vrebaju iz sjene te prate svaki Robertov potez čekajući da pogriješi. Jedina misija mu je pronaći način kako poništiti efekt virusa uz korištenje svoje imune krvi.

Liam Neeson kao plaćeni ubojica Jimmy Conlon donijet će u domove gledatelja strepnju i neizvjesnost. U filmu ‘Noćna potjera’ morat će odlučiti kome pokazati svoju odanost: svome otuđenom sinu Mikeu ili dugogodišnjem najboljem prijatelju, šefu mafije koji želi da Mike plati za smrt njegovog sina. Zastrašujuća potjera pokazat će pripada li Jimmy svijetu kriminalaca ili svojoj pravoj obitelji koju je davno napustio.‘Snajperist’ je uzbudljivi film koji prikazuje dječačke snove ostvarene godinama kasnije. Bradley Cooper kao Chris Kyle oduvijek je sanjao o tome da postane kauboj. Život ga je odveo na drugu stranu, no ipak je dobio priliku držati pištolj u ruci. Poslan na misiju u Irak, bori se protiv terorizma, no kad se vrati kući, shvaća kako je sudjelovao u ratu u kojem ne može pobijediti. Napeti filmski mjesec upotpunit će i film  ‘Točno u metu’ s Ethanom Hawkeom u glavnoj ulozi pilota dronova. Dvanaest sati on je borac protiv terorizma, a preostalih dvanaest sati odan je suprug i otac iz predgrađa. No, uskoro si postavlja pitanje je li njegov posao zaista moralan, stvara li više terorista nego ih eliminira te ima li taj rat kraj. Ethan Hawke zvijezda je još jedne TV premijere u svibnju. Film ‘Predodredište’ donosi život agenta kroz vrijeme koji je htio osigurati pravdu i mir cijelome čovječanstvu. Na svojem zadnjem podatku mora pronaći bombaša koji će uništiti pola New Yorka, a jedina osoba koja ga može spasiti upravo je on.

Bratska povezanost jedna je od najjačih veza u čovjekovom životu, a Nicolas Cage u snažnom akcijskom filmu ‘Južnjački bijes’ upravo će to i dokazati. Braća Lindel odrastajući su imali samo jedan drugoga. JP je postao vlasnik uspješne građevinske tvrtke, dok je Mikey postao mafijaš i kriminalac. Kad Mikey biva otet i za njega je tražena otkupnina, JP se obraća njegovom starom prijatelju Kingu. Doveden pred zid, mora riskirati sve i osloboditi svoju potrebu za osvetom Kingovim kriminalcima.‘Izvan dometa’ s Michaelom Douglasom i Jeremyjem Irvineom u glavnoj ulozi nevjerojatni je triler koji donosi borbu do smrti u pustinji Mojave. Nakon nesretnog događaja u lovu započinje napeta igra mačke i miša koju će preživjeti samo jedan, a pod vrelim pustinjskim suncem ostaje samo jedno pitanje: što se dogodi kada lovac postane lovina?

Miran obiteljski život svačiji je san. Savršeni suprug, prekrasna djeca, zavidna karijera – što je više potrebno za zadovoljstvo? Napeti triler ‘Ovisna’ sa Sharon Leal u glavnoj ulozi daje odgovor na to pitanje kroz lik uspješne poslovne žene koja ne može odoljeti tajnim iskušenjima. Vodeći dvostruki život, riskira sve što je radila te polako gubi kontrolu nad vlastitim životom. Filmovi rađeni prema istinitom događaju rijetko gledatelje ostavljaju ravnodušnima, a kad je jedan takav film horor, uzbuđenje je još i veće. Mračne demonske sile koje prate obitelj Perron u filmu ‘Prizivanje’ razlog su konstantnog seljenja obitelji iz kuće u kuću. Kako bi zaustavili taj zastrašujući teror, obrate se za pomoć istražiteljima paranormalnih pojava koji upotrebljavaju sve svoje vještine i duhovnu snagu kako bi obranili obitelj.