Neustrašivu detektivku Helen Weeks očekuju dva dosad najteža slučaja u karijeri

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatske televizije  od subote 12. svibnja s početkom u 22.35 započinje s prikazivanjem BBC-jeve dramske serije U tami. Prva dva  nastavka, koja tematski prate jednu priču, prikazat će se 12. i 19. svibnja, a druga dva, koja prate drugu priču, 2. i 9. lipnja.

Scenarij je napisao dobitnik nagrade BAFTA Danny Brocklehurst prema knjigama autora uspješnica Marka Billinghama, a seriju je za Hrvatsku radioteleviziju odabrala urednica Ranka Horvat.

„Hrvatska radiotelevizija nastavlja svojim gledateljima donositi odabir vrhunskih svjetskih televizijskih serija. Nakon Igara prijestolja u istome terminu donosimo sjajnu BBC-jevu seriju u četiri nastavka U tami. Serija je to koja prati svojeglavu i neustrašivu detektivku u srednjim tridesetima Helen Weeks, koja radi na dvama dosad najtežim slučajevima u svojoj karijeri. To će je staviti na veliku kušnju i kao osobu, i kao profesionalku. A sve to se zbiva upravo u trenutcima kad se sprema postati majkom“, najavljuje HRT-ova urednica u odabiru stranoga programa Ranka Horvat.

Detektivka Helen Weeks osoba je oštra jezika i naizgled se ne boji nikakva izazova, ali njezina gruba vanjština samo skriva njezin unutarnji sukob. Neodoljivo je privlače kaos i tmina, a tajna iz djetinjstva dovodi je na rub samouništenja.

Rastrgana između svojega tvrdoglavoga partnera, inspektora Paula Hopwooda, te kolege s kojim se upustila u strastvenu vezu, Helen ni izbliza nije spremna postati majkom, samim time što baš i nije sigurna tko je otac djeteta.

Kad supruga njezine nekadašnje školske prijateljice optuže za otmicu, Helen se vraća u svoj rodni grad koji je mislila da je zauvijek napustila. Želi li riješiti slučaj, Helen se mora suočiti sa svojom bolnom prošlošću. Kad je nakon tragičnoga događaja istraga odvodi u mračno i kriminalno podzemlje Manchestera, prisiljena je preispitati svoje odnose s najbližima. Serija gledatelje suočava i s pitanjem koliko doista dobro poznajemo one koje volimo. Samo nekoliko tjedana prije poroda Helen postaje svjesna da nije samo njezina budućnost na kocki, ali se i pita isplati li se za nju boriti.

Uloge tumače Myanna Buring kao Helen Weeks, Ben Batt kao Paul Hopkins, David Leon kao Adam Perrin, Emma Fryer kao Linda Bates, Matt King kao Phil Hendricks te Ashley Walters kao Tim Cornish. Scenarist je Danny Brocklehurst, redatelji su Gilles Bannier i Ulrik Imtiaz Rolfsen, producent Hugh Warren, a izvršni producent Hilary Martin.  

...