Hakirajte neki od IKEA proizvoda i za nagradu otputujte u Švedsku

Od 10. svibnja počinju prijave za HACKING IKEA natjecanje, a otvorene su do 23. svibnja.

Svi zaljubljenici u dizajn i uradi-sam kulturu, dizajneri, ali i entuzijasti, neovisno o profesionalnom statusu ili dobi, mogu se individualno ili u tandemu prijaviti na natjecanje putem internetske stranice.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je ‘Ravnopravnost je bolja za sve’, a zadatak finalista bit će pokazati kako prenamjenom ili doradom bilo kojeg IKEA proizvoda i uspostavom novih odnosa među njima, možemo doprinijeti njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće.

Deset finalista koji budu odabrani na temelju motivacijskog pisma i referentnih radova, pokazat će svoje umijeće hakiranja IKEA proizvoda u sklopu jedinstvenog festivala Design District Zagreb, od 14. do 17. lipnja.  

‘Kao tvrtka okrenuta ljudskim vrijednostima, vjerujemo da širenje kulture ravnopravnosti pozitivno utječe na društvo u cjelini. IKEA je, ujedno, i stručnjak za život kod kuće, a upravo dom predstavlja važan poligon u promicanju ravnopravnosti. Zato ovogodišnjim HACKING IKEA natjecanjem pozivamo sve kreativce i profesionalce da nam se pridruže i na svoj, jedinstven način, prenamijene ili dorade postojeće IKEA proizvode kako bi oni dobili novu ili dodatnu funkciju u domu i doprinijeli u njegovanju kulture ravnopravnosti kod kuće‘, istaknula je Darija Kuljić, direktorica robne kuće IKEA Zagreb.

Imena finalista natječaja bit će poznata 25. svibnja. Nakon toga slijede radionice pod vodstvom dizajnerica Nine Bačun i Ivane Fabrio na kojima će finalisti razraditi svoje ideje hakiranja. Finale natjecanja održat će se 14. i 15. lipnja, za vrijeme trajanja festivala Design District Zagreb, a proglašenje pobjednika bit će u subotu 16. lipnja.

Svi finalisti osvojit će IKEA darovne kartice, a pobjednicu/ka IKEA će nagraditi stručnim putovanjem u Švedsku, u samo srce IKEA dizajna.

HACKING IKEA natjecanje održava se treću godinu zaredom u sklopu Design District Zagreb festivala, a cilj mu je potaknuti sudionike na promišljanje izvan uobičajenih okvira kako bi namještaj za dom personalizirali i prilagodili navikama, potrebama i željama vlasnika.

...