DISNEY DAN NA RTL-u Filmovi u kojima će uživati sve generacije

Cjelodnevni maraton zabave, smijeha, dobrog raspoloženja, ali i iskrenih emocija, uz sjajne animirane i obiteljske filmove u kojima će jednako uživati sve generacije, na rasporedu je u nedjelju, 20. svibnja na RTL-u.

Svijet filma nezamisliv je bez remek-djela koji nastaju u ‘’tvornici zabave’’ podukcijske kuće Disney, a upravo ponajbolja igrana i animirana ostvarenja ove nedjelje očekuju sve male i velike gledatelje.

Već na samom početku, u 9:45 sati gledatelje očekuje TV premijera dokumentarnog filma ‘’Krila života’’. Kroz ovaj raskošan Disneyjev dokumentarac vodi nas naratorica, legendarna Meryl Streep koja će nam pobliže dočarati složen odnos flore i faune te nam pokazati da i ljudski život jednim dijelom ovisi o simbiozi cvijeća te kukaca i ptica koji ih oprašuju.

Odmah nakon dokumentarnog filma, u 11 sati stižu kultni Disneyjevi junaci – ‘’Muppeti’’. U istoimenoj glazbenoj komediji iz 2011. godine, redatelja Jamesa Bobina, pratimo avanture Garyja, Mary i Waltera koji moraju okupiti umirovljenu družinu Muppeta kako bi zajedno spasili televizijski studio u kojem se nekad snimao njihov show. Osim dobro poznatih Disneyjevih likova, film se može pohvaliti i zvjezdanom glumačkom ekipom poput Amy Adams, Jasona Segela, Chrisa Coopera te Rashide Jones.

Obiteljska zabava nastavlja se velikim Pixarovim hitom, zadnjim prije nego što ih je 2006. godine kupio upravo Disney. Riječ je o animiranoj avanturi ‘’Auti’’, ostvarenju koje je bilo nominirano za dva zlatna kipića, kao i Zlatni globus u kategoriji najboljeg animiranog filma. Film prati Munjevitog Jurića, slavnog i samouvjerenog prvaka automobilskih utrka. Nakon što na posljednjoj utrci Jurić s još dva autića podijeli prvo mjesto, sada mora otputovati na još jednu utrku u Kaliforniju, na kojoj će trkaći automobili još jednom odmjeriti snage i pokazati tko je najbolji. Ovaj sjajni crtić, pun avanture i smijeha, djecu će naučiti o važnosti prijateljstva i požrtvovnosti te ukazati na prave životne vrijednosti.

U 15:30 slijedi omiljeni Disneyjev klasik uz koji su odrastale mnoge generacije gledatelja – ‘’101 dalmatinac’’. Klasična priča nastala je prema Disneyevoj animaciji iz 1961., osmišljenoj prema knjizi Dodie Smith iz 1956. godine. Svima dobro znanu obiteljsku komediju režirao je Stephen Herek, dok je Glenn Close za ulogu Cruelle de Vil pobrala samo riječi hvale. U ostalim ulogama našli su se poznati Jeff Daniels, Joely Richardson te Hugh Laurie, kojeg svakodnevno gledamo kao dr. Housea.

U večernjem terminu slijede još dvije TV premijere. Prva među njima je animirani film ‘’Ekipa za 6’’ koji je na rasporedu u 19:20 sati. Priča je to o posebnoj vezi između Baymaxa, ogromnog robota na napuhavanje, i čuda od djeteta, Hira Hamade, inspirirana Marvelovim istoimenim stripom. Kad niz užasnih događaja pogodi grad grad San Fransokyo i Hiro se nađe u opasnosti, potražiti će pomoć od Baymaxa i svojih prijatelja: ovisnice o adrenalinu Go Go Tomago, čistunca Wasabija, kemičarke-genijalke Honey Lemon i obožavatelja stripova Freda. Odlučan u tome da razotkrije misterij, Hiro će pretvoriti svoje prijatelje u ekipu hi-tech heroja pod nazivom ‘’Ekipa za 6’’.

Na kraju nezaboravnog Disney dana, u 21:10 gledatelje očekuje premijera znanstveno-fantastičnog igranog spektakla ‘’Ant-Man’’, redatelja Peytona Reeda. Riječ je o Marvelovom superjunaku Ant-Manu (Paul Rudd), naoružanom superodijelom s nevjerojatnom sposobnošću da se njegova snaga proporcionalno povećava smanjivanjem do veličine mrava. Razne opasnosti vrebaju sa svih strana, a Ant-Man i njegov mentor dr. Hank Pym (Michael Douglas) moraju sačuvati tajnu o postojanju superodijela i tako spriječiti Darrena Crossa, poznatog kao Yellowjacketa, da usavrši istu tehnologiju i iskoristi je kako bi uništio svijet.

...