Uzbudljiva krimi serija ‘Kako se izvući s ubojstvom’ na Doma TV

Doma TV od 22. svibnja svojim gledateljima donosi novu uzbudljivu seriju ‘Kako se izvući s ubojstvom’ koja se vrti oko ambicioznih studenata prava i njihove briljantne i tajanstvene profesorice i braniteljice. Ona se umiješa u ubojstvo koje bi moglo uzdrmati cijelo sveučilište i promijeniti njihove živote.

 

Ubojstvo, prijevara, strah i krivnja spajaju profesoricu sa Sveučilišta Middleton Annalise Keating (Viola Davis) s njezinim dugogodišnjim suradnicima Frankom Delfinom, Bobbie Winterbottom i njezinim studentima. Ali kako ekipa pokušava nastaviti sa životom i usredotočiti se na klijente, njihove prošlosti i dalje ih proganjaju, dok Annalise i njezina klika nastoje svoje tajne zadržati skrivenima. Odnosi će biti nagrizeni, životi će gubiti kontrolu, a šokantni novi misteriji preokrenut će njihove živote.

Annalise Keating (dobitnica „Oscara“ Viola Davis) sve je što možete očekivati od profesorice kaznenog prava – briljantna je, strastvena, kreativna i karizmatična. Također je sve što ne očekujete – seksi, glamurozna, nepredvidljiva i opasna. Annalise je neustrašiva na sudu kao i u učionici, a kao braniteljica predstavlja prekaljene i nasilne zločince, ljude koji su počinili sve, od pronevjere do paleža i ubojstva, i učinit će gotovo sve da ih oslobodi. Na površini se čini da Annalise ima sve, uspješnu karijeru i vjernog muža Sama (Tom Verica), ali njezin odnos s filadelfijskim detektivom Nateom (Billy Brown) prisilit će je da se suoči s neočekivanim tajnama o svom životu.

Svake godine Annalise odabere grupu najpametnijih i najdarovitijih studenta da rade u njezinu odvjetničkom uredu. Studenti koji se natječu za taj poželjni položaj su Wes Gibbins (Alfred Enoch), naivan i drag dečko iz susjedstva koji je nedavno prihvaćen s liste čekanja, Michaela Pratt (Aja Naomi King), samouvjerena i ambiciozna radoholičarka koja ne zna odustati, Connor Walsh (Jack Falahee), lukavi i sofisticirani srcolomac koji je naviknut dobiti sve što poželi, Laurel Castillo (Karla Souza), tiha i osjećajna idealistica koju je lako podcijeniti i Asher Millstone (Matt McGorry), razmaženi sveznalica koji se rodio u svijetu vrhunskog obrazovanja i članstva u klubovima. Studenti odgovaraju dvama Annaliseinim vjernim suradnicima, Franku Delfinu (Charlie Webber), lokalnom dečku koji je preokrenuo svoj život i Bonnie Winterbottom (Liza Weil), dragoj i pronicljivoj timskoj igračici sa skrivenom oštrinom.

U prvoj sezoni Wes se petlja sa svojom tajanstvenom susjedom Rebeccom (Katie Findlay) nakon što ona postane glavna osumnjičena za ubojstvo lijepe studentice. Annalisein rad na Rebeccinu slučaju dovest će u pitanje vrijednosti, mišljenja i snove njezinih studenta dok im bude otkrivala mračne tajne zakona i američkog pravnog sustava. Ali isplatit će se. Posao kod Annalise prilika je života koja može zauvijek promijeniti živote njezinih studenata, a upravo će se to dogoditi kad upletu u zavjeru o ubojstvu koje će potresti cijelo sveučilište.

Glumci i likovi:

VIOLA DAVIS (Annalise Keating)

Viola Davis cijenjena je i nagrađivana filmska, televizijska i kazališna glumica poznata po intrigantnim i raznolikim ulogama. Davis je 2012. osvojila „Oscara“ za najbolju glumicu za ulogu slomljene, ali stoičke Aibileen Clark u „Tajnim životima kućnih pomoćnica“. U filmu također glume Emma Stone, Bryce Dallas Howard i Octavia Spencer. Filmska adaptacija bestselera Kathryn Stockett, koju je režirao Tate Taylor, događa se u Jacksonu u Mississippiju tijekom burnih 1960-ih i nominirana je i za „Oscara“ za najbolji film. Davis je za svoju ulogu Aibileen dobila i nagradu Udruženja glumaca i nagradu „Critic’s Choice“ za najbolju glumicu, a nominirana je i za „Zlatni globus“ i za nagradu Britanske filmske akademije. Film je osvojio nagradu Udruženja glumaca za izvanrednu izvedbu postave u filmu i nagradu „Critic’s Choice“ za najbolji glumački ansambl. Davis je 2008. glumila u hvaljenom filmu „Sumnja“, temeljenom na predstavi Johna Patricka Shanleyja koja je osvojila nagradu „Tony“, u kojem je glumila gđu Miller, majku dječaka kojeg zamijeti katolički svećenik. Davis je glumila uz Meryl Streep, Amy Adams i Phillipa Seymoura Hoffmana. Davis je nominirana za „Zlatni globus“, nagradu Udruženja glumaca i nagradu „Oscar“ za najbolju sporednu glumicu. „National Board of Review“ Davis je uručio nagradu za proboj, a na festivalu Santa Barbara počašćena je kao „Virtuoso“. U filmu „Lila & Eve“ Davis glumi uz Jennifer Lopez u priči o dvije majke čija su djeca ubijena u pucnjavi iz auta. Davis je film i producirala s mužem Julianom Tennonom i njihovom tvrtkom „JuVee Productions“.

BILLY BROWN (Nate)

Billy Brown zvijezda je nagrađivane „FX-ove“ serije „Sinovi anarhije“. Nedavno je glumio u „CBS-ovoj“ drami „Hostages“ s Toni Colette i Dylanom McDermottom. Billyja ćete sada moći gledati u željno očekivanoj dramskoj seriji „Kako se izvući s ubojstvom“ izvršne producentice Shonde Rhimes („Skandal“, „Uvod u anatomiju“). Kako se pojavio u toliko različitih serija, Billy je zaradio mjesto na popisu osoba koje treba pratiti „Los Angeles Times“. Također je nominiran za nagradu Udruženja glumaca za izvanrednu izvedbu ansambla u drami za seriju „Dexter“ (2006.)

Billy je najpoznatiji po svojoj ulozi glavnog detektiva Mikea Andersona u nagrađivanoj „Showtimeovoj“ seriji „Dexter“, kao i ulozi opakog i brutalnog vođe bande Augusta Marksa u „FX-ovoj“ seriji „Sinovi anarhije“. Imao je i malu ulogu u „FX-ovoj“ seriji „Lights Out“. Billy je također prepoznatljiv po svojem dubokom i moćnom glasu. Prvo je pristao biti glas marinaca, a zatim je posuđivao glas u animiranoj seriji „Transformers: Prime“. Billy se također pojavio u seriji „The Following“ s Kevinom Baconom i Jamesom Purefoyem, gdje je glumio agenta FBI-a koji pokušava spriječiti masovna ubojstva Jamesovih sljedbenika. Kako je glumio agente FBI-a i detektive, nije čudno što je Billyjev zadnji projekt „TNT-ova“ nova kriminalistička drama „Legends“. Serija se temelji na romanu Roberta Littella o agentu FBI-a koji izgubi svoj identitet u svojim mnogim tajnim ulogama. Glumit će sa Seanom Beanom i Ali Larter.

Billy je rođen i odrastao u Inglewoodu u Kaliforniji.

JACK FALAHEE (Connor Walsh)  

Jack Falahee rođen je i odrastao u Ann Arboru u Michiganu, a živi u New Yorku. Diplomirao je na umjetničkom fakultetu Tisch, gdje je studirao glumu i ostvario uloge u predstavama „Uzaludni ljubavni trud“, „San Ivanjske noći“ i u Sondheimovoj „Company“. Nakon diplome Jack je svojem životopisu dodao uloge u „Neumoljivom bijesu“ s Nicholasom Cageom, „Boksaču s ulice“, „Lily i Kat“, „Blowtorch“ i „Blood and Circumstance“. Na televiziji se pojavio u serijama „Dnevnici Carrie Bradshaw“ i „Twisted“ i glumio u televizijskom filmu „Escape from Polygamy“.

AJA NAOMI KING (Michaela Pratt)

Aja Naomi King ostvarila je uloge u filmovima „Djevojke u nevolji“ Whita Stillmana, „Kako se piše ljubav“ za Castle Rock s Hughom Grantom i glavnu ulogu u filmu Christophera Shinna „FOUR“ s Wendellom Pierceom. Ajine televizijske uloge uključuju serije „The Onion News Empire“ i „Emily Owens“.

Njezine gostujuće uloge uključuju serije „The Blacklist“, „Blue Bloods“ i „Stalna meta“, a pojavljivala se i u cijeloj sezoni „ABC-jeve“ serije „Black Box“. Kingine kazališne uloge uključuju predstave „Edgewise“ (kazalište Walkerspace) i „Good Goods“ (kazališni centar Eugene O’Neill).

Diplomirala je glumu na Sveučilištu Yale.

MATT MCGORRY (Asher Millstone)

McGorry se pojavljuje kao g. Ford u „TNT-ovoj“ seriji „Public Morals“ koju su producirali Steven Spielberg i Amblin Television.

Njegove druge televizijske uloge uključuju seriju „One Life to Live“ i epizode „Sherlocka i Watsona“, „Tračerice“, „Royal Pains“, „Stalne mete“ i „Onion SportsDomea“. McGorry je rođen i odrastao u New York. Pohađao je slavnu srednju školu LaGuardia, gdje je studirao glumu. Nakon toga Matt je upisao dramski program na fakultetu Emerson u Bostonu.

KARLA SOUZA (Laurel Castillo)

Karla Souza živjela je u Aspenu u Coloradu do svoje osme godine kad je dobila svoju prvu glumačku ulogu kao Kimberly u filmu „Aspen Extreme“ s Peterom Bergom. Također je živjela u Meksiku, Francuskoj i Londonu.

Tijekom svoje četiri godine u Francuskoj Karla je bila članica profesionalne kazališne trupe i izvodila predstave diljem Francuske. Nakon audicije odabrana je kao natjecateljica u francuskoj reality emisiji „Star Academy“, ali nakon što je dobila bezuvjetnu ponudu da se priključi jednoj od najboljih glumačkih škola u Londonu (Central School of Speech and Drama), odbila je priliku u reality emisiji i nastavila glumačko obrazovanje diplomiravši u svibnju 2008. Godine 2013. glumila je u romantičnoj komediji godine „Me late chocolate“, a zatim je imala hvaljenu glavnu ulogu u hitu „Nosotros los nobles“ „Warner Brosa“, koji je ostvario najveću zaradu u povijesti meksičkog filma, što su potvrdili „NPR“, „CNN“ i „Hollywood Reporter“.

CHARLIE WEBER (Frank Delfino)

Charlie Weber prvi je put privukao pozornost kao Ben u hvaljenoj kultnoj seriji „Buffy ubojica vampira“ koju su gledatelji mogli pratiti na programu Nove TV. Zatim je ostvario ulogu kao Frank, izravni suradnik Viole Davis u seriji „Kako se izvući s ubojstvom“.

S 19 godina Charlie se preselio u New York kako bi studirao glumu. Postao je uspješan model prije nego što je ostvario svoju prvu ulogu u „Klubu slomljenih srdaca“, za koju ga je odabrao Greg Berlanti. Također je imao uloge u filmu „Opasne namjere 3“ i vampirskoj komediji „Bez ugriza molim“.

Charliejeve nedavne televizijske uloge uključuju posljednju sezonu „CW-ove“ drame „90210“ u kojoj je glumio karizmatičnog kuhara Marka Hollanda i ulogu Todda u „MTV-jevoj“ seriji „Underemployed“. Također se pojavio u serijama „Odstrel“, „State of Georgia“ i „Everwood“ i imao gostujuće uloge u „Skladištu 13“, „Kostima“, „Femme Fatales“, „Dr. Houseu“, „Veronici Mars“, „Čarobnicama“ i „CSI-u“.

LIZA WEIL (Bonnie Winterbottom)

Liza Weil postala je glumica s devet godina kad je debitirala u filmu „Whatever“, koji je premijerno prikazan 1998. na Filmskom festivalu u Sundanceu. Drugi njezini filmovi uključuju „Kućna pravila“ redatelja Lassea Hallstroma, „Odjek smrti“, u kojem je glumila s Kevinom Baconom, „Godina psa“, u kojem je glumila s Johnom C. Reillyjem i Laurom Dern, „Neal Cassady“ s Tateom Donovanom i Amy Ryan, „Frenemy“ s Matthewom Modineom i Zachom Galifianakisom i film „Mars“.

Na televiziji Liza je poznata po svojoj ulozi Paris Geller u „Gilmoreicama“. Gostujuće je uloge ostvarila u serijama „Zapadno krilo“, „Uvod u anatomiju“, „Hitna služba“, „In Plain Sight“, „Zakon i red“, „Eleventh Hour“, „CSI“ i „Privatna praksa“. Nedavno je Liza imala uloge u serijama „Skandal“ i „Bunheads“, a trenutačno glumi u seriji „Kako se izvući s ubojstvom“ Petea Nowalka i Shonde Rhimes.