VEČERAS LUNARNA EKLIPSA Uvertira u događaje i nove početke koji nas očekuju od 21. kolovoza

Lunarna eklipsa nastaje kada Zemlja prolazi između Sunca i Mjeseca i time privremeno lišava Mjesec njegove osvijetljenosti.

Do lunarne eklipse dolazi samo u vrijeme punog Mjeseca i u trenutku kada je Mjesec u blizini mjesečevih čvorova (do max. 12⁰). To je događaj na nebu kada se Mjesec, Zemlja i Sunce nalaze na istoj ravnini. Utjecaj lunarne eklipse vrlo je jak zbog čega se može osjetiti i tjedan dana prije samog događaja.

Ova lunarna eklipsa dogodit će se 7. kolovoza u 20.12 sati kada se Sunce bude nalazilo na 15⁰ Lava, a Mjesec na 15⁰ Vodenjaka. Zbog utjecaja znaka Vodenjaka kod nas se može stvoriti potreba za slobodnom, ali također i osjećaj nezadovoljstva i revolta.

Ovo je vrijeme pobune kada nam svaka obveza teško pada jer je sloboda na prvom mjestu dok nam lavovski ego nameće svoja pravila. Zbog pretjeranog ega, ponosa i tvrdoglavosti vrlo lako možemo ugroziti svoj položaj i status kao i odnos sa partnerom.

Sada je potrebna fleksibilnost prema partneru i drugim ljudima kako ne bismo otišli pogrešnim putem, a također je vrlo bitno da svjesno obuzdamo svoj ego koji bi sada želio pobijediti pod svaku cijenu.

Faza punog Mjeseca uvijek je neki oblik kulminacije i vrhunca u našim životima, a ovisno o tome gdje se nađe u natalnom horoskopu, ukazat će nam na područje najjačeg djelovanja. Tamo gdje nam pada ova lunarna eklipsa, u tom području života bit će potrebno da nešto staro i dotrajalo otpustimo kako bi oslobodili prostor za ono novo koje će nam se ponuditi za vrijeme solarne eklipse koja slijedi 21. kolovoza.

U vrijeme lunarne eklipse posebno će biti pogođena naša psiha i naša duša. Ova eklipsa izaziva nas na duboko zaranjanje u podsvijest i svoju dušu. Naša duša sada želi biti oslobođena od onoga što joj više ne služi svrsi i svega što joj predstavlja teret. Ovakvo oslobađanje od starih obrazaca ponašanja, osjećaja, osoba ili imovine u nama može stvoriti osjećaj emotivne boli, ali samo zato što smo zbog straha od nepoznatog navikli grčevito se držati za isto. Za osjećaj boli koji se kod nas javlja nije kriva eklipsa već naša vezanost i ovisnost o svemu što smo stekli.

Ovo je vrijeme otpuštanja i oslobađanja koje se prirodno mora dogoditi jer je to ustvari samo preobrazba energije i prirodni životni ciklus kojeg se ne treba bojati. U životu ništa nije trajno izgubljeno i ništa nije trajno dobiveno pa zbog toga dok nešto ne završi, dugo ne može niti početi, a upravo je to ono na što ova lunarna eklipsa ukazuje.

Ona je samo uvertira u događaje i nove početke koje nas očekuju sa solarnom eklipsom koja nam slijedi. Ako spoznamo tu istinu, oslobodimo se straha i obuzdamo svoj ego, ova lunarna eklipsa može postati blagoslov koji će nam donijeti mir u duši i toplinu u srcu, kao i nadu u bolje sutra.

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.