VENERA U RAKU DO 13. LIPNJA Opozicija sa Saturnom mnoge će veze staviti na kušnju

Venera – planet ljubavi, radosti i ljepote boravi u znaku Raka već od 19. svibnja i ostat  će u ovome znaku do 13. lipnja kada će prijeći u znak Lava.

Venera se u znaku Raka osjeća vrlo dobro i ovdje može iskazati mnoge svoje kvalitete. Uz Raka koji je znak posvećenosti i plodnosti ova Venera pojačano teži partnerstvu i stvaranju doma i obitelji. Mnoge žene za vrijeme Venere u Raku požele postati majke, a one koje to već jesu postanu osjetljivije na svoju djecu.

Ovo je vrijeme kada svoju pažnju usmjeravamo na partnera, obitelj, djecu, dom i međuljudske odnose. Potreba za pripadanjem, težnja ka miru i sigurnosti unutar doma, vrlo su naglašeni. Sada u svoj život nastojimo vratiti zadovoljstvo i blagostanje. no u našem naumu omesti nas može napeti aspekt Venere koji će činiti s hladnim i suzdržanim Saturnom.

Težak je ovo aspekt koji će svoju punu snagu doživjeti u subotu 26. svibnja. Zbog dozvoljenog orbisa djelovanja između planeta, utjecaj ovoga aspekta osjećamo i nekoliko dana ranije.  Ovo je aspekt koji se događa jednom u godini i zasigurno će imati utjecaja na naš život. Naravno, sve prema položaju koji će zauzeti u našoj natalnoj karti.

Opozicija Venere i Saturna predstavlja dvije suprotstavljene energije koje će pogoditi naše emocije, ljubavne veze i brakove. U vrijeme ovog aspekta u našim vezama mogla bi zavladati neprijatna hladnoća koja stvara tugu i depresiju i mnoge veze stavlja na kušnju.

Osobe koje natalno imaju napeti aspekt Venere i Saturna ovu pojavu na nebu mogu nešto jače osjetiti. Ove osobe inače se kroz život suočavaju s mnogim ljubavnim razočaranjima i ljubavnim gubicima zbog čega s vremenom mogu postati hladne i vrlo rezervirane. Ovaj aspekt u život donosi dosta ljubomore, a malo zadovoljstva i sreće. Sve što je vezano za ljubav ova osoba doživljava kao nešto što “mora” ili “je red”. Pa tako se može udati jer okolina smatra da “je red”, roditi djecu jer se to od nje očekuje ili  započeti zajednički život s drugom osobom kako bi stvarala, a što nije nužno vezano za ljubav. Osobe s napetim aspektom Venere i Saturna u natalnom horoskopu u ljubavnim vezama vode se osjećajem odgovornosti umjesto osjećajem ljubavi i zadovoljstva.

Bez obzira koliko neugodan bio ovaj aspekt sa Saturnom,  svjesni smo činjenice da ništa ne traje vječno pa tako niti ovaj aspekt. Njegov utjecaj polako će slabiti i opet će se vratiti puni sjaj naše Venere u Raku. Jedino što je važno jest da za vrijeme ovog napetog aspekta ne zanemarimo osobu koju volimo i da ostanemo svjesni emocija koje nas s njom povezuju.