Idealno toplo predjelo koje će vaše goste povesti na pravo gastro putovanje
Zagrebački restoran Apetit iz Masarykove ulice prateći svjetske trendove predlaže jela koja je lako pripremiti i u vlastitom domu. Chef Stjepan Bistrički sa svojim timom predlaže francusku juhu od luka kao idealno toplo predjelo.
Francuska juha od luka
100 g crvenog luka
0.5 l pilećeg temeljca
50 g maslaca
0.3 g soli
0.01 g papra
tost kruh
100 g topljivog sira.
Ova juha idealno je toplo predjelo. Jednostavna je za pripremu, a maštovitim serviranjem vaše će goste povesti na pravo gastro putovanje. Luk izrežemo na tanke ploške, propržimo ga na maslacu. Kad luk uvene, zalijemo ga temeljcem, kuhamo dok se ne počne raspadati i začinimo. Na juhu stavimo tost kruh i sir te serviramo u posude u kojima ćemo juhu dodatno zapeći ili u pećnici ili brenerom. U juhu možemo dodati i timjana da juha bude malo ukusnija, pečemo ju dok se sir ne otopi i dok ne poprimi zlatnu boju.
foto Martina Cvek