Burger s bristol krumpirom, baharat majonezom i čipsom od luka
Zagrebački restoran Apetit prateći svjetske trendove predlaže jela koja je lako pripremiti i u vlastitom domu.
Chef Stjepan Bistrički sa svojim timom predstavlja burger s bristol krumpirom, baharat majonezom i čipsom od luka.
Pecivo za burger
200 g mljevenog mesa
100 g luka
mineralna voda
sol, papar
2 dcl ulja.
Mljeveno meso, mineralnu vodu, sol i papar pomiješamo. Luk kuhamo u ulju, kada je mekan izvadimo ga van, smiksamo i stavimo u meso.
Bristol krumpir
300 g krumpira
20 g maslaca
Mješavina začina
Sol.
Kuhamo krumpir. Kad je kuhan ohladimo ga i izrežemo na pole. Ponovno ga pečemo u dubokoj masnoći. U tavi pomiješamo maslac i mješavinu začina, ubacimo krumpir u to, pomiješamo, posolimo i serviramo.