Možda ćete biti užasnuti, ali s Blizancem vam neće biti dosadno. Uživa tlačiti ljude – riječima

Kako se uspješno nositi s ljudskim nesavršenostima i kako postići da Blizanac ostane vjeran, u svojoj knjizi »Born on a rotten day«, piše američka astrologinja Hazel Dixon-Cooper. Astrolozi kažu da ih je preuveličavajući nedostatke pripadnika dvanaest horoskopskih znakova i zanemarujući njihove vrline nasmijala, a neki i da je unijela vedrinu u tradicionalna astrološka tumačenja.

Priču o muškarcu rođenom u znaku Blizanaca, od 22. svibnja do 22. lipnja, ona započinje citirajući Tonyja Curtisa koji je jednom izjavio:

Umro bih da se vjenčam sa ženom koja je dovoljno stara da mi bude supruga.

Dixon-Cooper za njih kaže da su jednostavno neodoljivi. Vole zabavu i neovisnost, a za flert su majstori. Spremni su skuhati egzotičnu večeru, plesati s vama ispod zvjezdanog neba i osvajati pričajući mitove i legende, ali to ne znači da je vrijeme za planiranje vjenčanja. Dok vi slažete popis uzvanika, on će se ponuditi da donese još jednu bocu rashlađenog vina i pritom dok je u kuhinji dogovoriti izlazak sljedećeg tjedna s bar tri djevojke.

Jedino što zanima ovog ljubitelja žena i partyja je evidentirati vaš broj telefona i grudnjaka u svoj blokić. Primjerice, Errol Flynn imao je tri supruge i sve tri je prevario, a francuska glumica Lily Damita, ona prva, o njemu je ispričala:

Nikad nisam znala kad govori istinu, a kad laže samo da bi se zabavio.

Nije svaki Blizanac tako zločest i postoje oni koji mogu biti vjerni, ali navodno su rijeđi od sramežljivog Strijelca.

Nade ima, a tada će potrebu za dinamikom i novitetima utažiti s pet hobija, četiri posla i bezbroj prijatelja s raznih strana svijeta.

Blizanac uživa riječima tlačiti ljude, snalažljiv je u društvu i proračunat, pa je sklon dati bračnu ponudu već nakon prvog susreta ako namiriše novac. I u braku mu je najvažnija zabava, pa se ne preporučuje kao partner onima koji misle da biti zajedno znači provoditi vrijeme skupa, večerati i gledati televizijski program. U tom su slučaju Rakovi i Djevice bolji izbor, a požudnika valja poslati doma ili sagledati situaciju s vedrije strane – možda ćete biti histerični i užasnuti, ali vam baš nikad neće biti dosadno.

Ako vam je odanost milija i tražite idealnog partnera, mogli biste se zaletjeti prema Raku, no valja biti oprezan jer muškarci rođeni u tom znaku znaju biti napasni. Ako niste spremni na progonjenje, jer njihova je potreba za bliskošću toliko snažna, bježite najbrže što možete. K tome, u krevetu je nježan, ali toliko pasivan da će vam ubrzo dosaditi biti stalno gore, navodi Dixon-Cooper.

Muškarac Djevica je, kad je u svom najboljem izdanju, vjeran, pažljiv i pribran za vrijeme kriza. Bit će kući na vrijeme za ručak, pomoći će oko računa i odgajati djecu. Bio on poput Seana Conneryja ili Petera Sellersa, uvijek će biti na partneričinoj strani. On je savjestan, sposoban i odan, ali kad mu se suprotstavite pogledat će vas kao da ste poludjeli. Potom će u potpunosti ponoviti vaš razgovor riječ po riječ, analizirati vaše odgovore ili svađu koja vas je toliko isprovocirala da ste ga gađali tosterom koji mu je preletio iznad glave. Ubrzo ćete se osjećati kao da vam stotine mrava maršira kroz mozak i ispričati se samo da bi on konačno zašutio.

– Sposobnost komunikacije i način operativnog mišljenja definiran je Merkurom, planetom koji je najjači u znakovima Blizanaca i Djevice. Oni kojima je u natalnoj karti Merkur pozitivan prepoznaju se po talentima za komunikaciju, brzom opažanju i korištenju brze operativne inteligencije, lakom uspostavljanju kontakata ili brzom manipuliranju podacima. Logično je očekivati ovaj talent u najboljem izdanju u područjima komunikacijskih profesija, ali mu manjak dubine, osjećajnosti, smirenosti i stabilnosti može oštetiti efikasno upotrebljavanje tih talenata. Najviši oblik je novinar, komunikolog, posrednik i brz skupljač podataka. Nešto niži oblik je zaigrani i veseli karakter živahnih i brzih pogleda, nalik dječačkom ponašanju. Još niži je trgovac i posrednik na materijalnoj razini, a u slučaju stresa i krize Merkurov tip postaje tračer, dezinformator i sklon izbjegavanju ičega težeg i odgovornijeg. To se događa ako je cijela ličnost u stresu ili se ne osjeća sigurnom, te panično raspolaže Merkurovim karakteristikama iz straha. Smirite osobu ili je suočite s njenom nutrinom, čak i ako je ta osoba vaša vlastita. Dakako, svi mi imamo Merkura u sebi, pa nema potrebe osuđivati cijelu osobu već joj možda pokazati ovaj tekst, ističe astrolog Damir Jovetić.

...