Putovanje u Egipat doslovce mi je promijenilo život, kaže mlada pjevačica

Obožavam egzotični istok i vjerujem da se njihov izričaj može čuti i u mojoj glazbi. Obiteljsko, ljetno putovanje u Egipat s aviokompanijom Emirates mi je doslovce promijenilo život kao što snaga svakog putovanja produbljuje naše shvaćanje svijeta i širi horizonte.

Teško je opisati osjećaj jutarnjeg buđenja dok te s balkona gledaju tri poznate piramide koje se čine toliko blizu da ih možeš dotaknuti. Posebni mirisi raznoraznih začina u zraku, pjevanje ljudi na ulici, vožnja na devi kroz prostrani pijesak, obilazak najveće tržnice u Africi u kojoj je najsigurnije hodati ravno i skrenuti samo jednom jer se u protivnom izgubiš.

Nema toga što nećeš naći.

Čak i njihove male banane imaju intenzivniji, slađi okus!

Tamo sam kupila svoj prvi CD, naučila par pjesama i impresionirala ih svojim kopiranjem kulturno različitih glazbenih izričaja.

Kad razmislim, više sam toga dobila besplatno, nego što sam morala platiti, a povijesne znamenitosti za obilazak su toliko mnogobrojne da ne moram ni opisivati! Ipak se ništa ne može mjeriti s plovidbom po Nilu pred zalazak sunca, prisjetila se svog prvog egzotičnog putovanja pjevačica Nina Kraljić.

Ljeto je uvijek inspiriralo glazbenike, poznati američki tekstopisac, gitarist i pjevač John Mayer zaključio je u svom singlu “Wildfire” kako “malo ljeta čini povijest” i da je “malo ljeta ono što se čeka cijelu godinu”.

Srećom, ljeto se uvijek može naći… Negdje.