Remi otkriva za čime traga gdje god otputuje

Prije nekoliko godina sam odlučila, umjesto na Jadranu, godišnji odmor provesti negdje izvan Hrvatske – plan je bio da ga svake godine provedem u drugom svjetskom gradu.

S obzirom da tijekom ljeta sviram s Elementalom, dosta je teško naći tjedan dana slobodno, ali taj slalom između dvije svirke ipak mi nekako pođe za rukom.

Dosad sam u posjetila Berlin, London, Amsterdam, Pariz i Siciliju.

Volim upoznavati nove zemlje, ljude i običaje, a i čini mi se da se nakon svakog putovanja vratim širih svjetonazora. Osim toga, volim kako gradovi dišu ljeti – sve je sporije, manje je gužve i muzeji su prazniji.

U pamćenje mi se najviše urezao prvi posjet Berlinu 2013. godine. Čim sam došla u kvart Kreuzberg, osjećala sam se kao kod kuće! To je umjetnički kvart, pun murala, glazbenika na svakom uglu, slobodoumnih ljudi… Što se tiče noćnog života, Kreuzberg mi je sjajan. Bila je jedna svirka na otvorenom, u malom parku, koja mi se urezala u pamćenje, stabla su bila ukrašena lampicama, ljudi su sjedili na travi, neopterećeni, slušali glazbu i uživali. To je za mene osjećaj ljeta u gradu – za time tragam gdje god otputujem, kaže Mirela Priselac Remi.