Fil Tilen: Daleke destinacije više nisu rezervirane samo za bogatu ekipu

Sve je stvar dobre organizacije – ako unaprijed planiraš, možeš završiti na drugom kraju svijeta, daleke destinacije više nisu rezervirane samo za bogatu ekipu.

Sjećam se, u Hrvatskoj je padao snijeg, sjeo sam u avion u zimskoj jakni, poslužili su mi iznenađujuće dobar obrok, naručio sam čašu pjenušca i zaspao… Za nekoliko sati izašao sam na +30. Najviši neboderi na svijetu, pješčane plaže kojima ne vidiš kraja…

Kažu da je u Texasu sve veće, ali mislim da nisu računali na Dubai. Koncentrirani su na stalni razvoj turističke ponude koja je trenutno možda i najbolja na svijetu. Cijene u supermarketima nisu puno skuplje od naših na obali, u dobrim restoranima možeš jesti za 10 do 15 eura, ali i za 1000 € (pozlaćeni steak itd…).

Imaš i indijske varijante za 5 do 7 €, uglavnom nije neprihvatljivo i nećeš biti gladan.

Plaže su pješčane, more je toplo i može se pronaći mir. Noćni život je drugačiji nego kod nas, većina klubova radi do 12 do 2 sata, naravno uvijek možeš završiti na nekom partyju i zabavljati se do jutra. Za sve što ti padne na pamet možeš dobiti dostavu u stan i to je tamo sasvim normalna stvar, naručiš si nešto iz marketa i za par minuta ti zvone na vrata. Ovo bi mogla biti stvarno duga priča, ali skužio si poantu, razmisli kamo ćeš ove godine na odmor. Ležim na ručniku dok ovo pišem, zvuk valova mi šušti iza glave, složio sam si mali Dubai u dnevnom da se lakše prisjetim detalja, danas vjerojatno ne idem ni na posao, savjetuje Fil Tilen (Slaven Berić).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.