Ljetne filmske večeri u najljepšem zagrebačkom kinu pod vedrim nebom

Ljetne zagrebačke večeri ponovno su rezervirane za izlazak u najljepše gradsko kino pod vedrim nebom. Ljetna pozornica Tuškanac, u subotu, 9. lipnja u 22 sata započinje novu sezonu filmskih projekcija, i to hrvatskom premijerom dugometražnog animiranog filma Otok pasa Wesa Andersona, koja će se održati u sklopu Svjetskog festivala animiranog filma Animafest. Radnja uvrnute stop-animacije inspirirane Japanom i filmovima Miyazakija i Kurosawe smještena je distopijsku budućnost, a prati 12-godišnjeg dječaka koji nakon protjerivanja pseće vrste s japanskog otočja traga za svojim najdražim ljubimcem.

U nedjelju, 10. lipnja u 21:30 sati na rasporedu je Jurski svijet – pad kraljevstva, nastavak jedne od najuspješnijih filmskih franšiza u povijesti. Chris Pratt i Bryce Dallas Howard u naslovnim ulogama spašavaju dinosaure kojima prijeti izumiranje nakon erupcije otočnog vulkana, a nakon 20 godina jurskom svijetu vraća se Jeff Goldblum kao doktor Ian Malcolm.

Nakon Otoka pasa i Jurskog svijeta, do kraja lipnja na Ljetnu pozornicu Tuškanac stiže i cijeli niz atraktivnih naslova iz aktualne kino-distribucije: Solo: priča iz ratova zvijezda, spin-off popularnog filmskog univerzuma, Deadpool 2, nastavak znanstveno-fantastične akcijske avanture o Marvelovom superjunaku s mračnim smislom za humor te Oceanovih 8, nastavak i spin-off “Oceanove trilogije” s Cate Blanchett, Sandrom Bullock, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Awkwafinom, Helenom Bonham Carter, Sarah Paulson i Rihannom. Program također uključuje najnoviji film Wima Wendersa, romantični triler Do dna s Alicijom Wikander i Jamesom McAvoyem u naslovnim ulogama.

Kao i prošle godine tijekom ljetnih mjeseci Ljetna pozornica Tuškanac bit će frekventno okupljalište ljubitelja filmskih festivala te će nakon Animafesta ugostiti 27. Dane hrvatskog filma, Fantastic Zagreb Film Festival, Reviju europskog filma, Zagrijavanje za Motovun Film Festival i Zagreb Film Festival. Uoči i nakon projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac sve do rujna posjetitelji će moći potražiti osvježenje u Dogs & Movies Caffeu i u jedinstvenom ljetnom vrtu Pop Up Summer Garden koji nudi brojna osvježenja, ukusne zalogaje, glazbeni program i mnoštvo drugih sadržaja.

Projekcije filmova na Ljetnoj pozornici Tuškanac počinju u 21:30 h odnosno u 22 h. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac sat i pol prije projekcije. Projekcije su dog-friendly.

...