Impresivna obiteljska saga “Sin” s Pierceom Brosnanom na HTV-u 1

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju, 10. lipnja na Prvom programu (HRT – HTV1) prikazuje novu američku seriju Sin, snimljenu prema istoimenom bestseleru Philippa Meyera.

Ova serija nominirana za Pulitzerovu nagradu, impresivna je saga koja obuhvaća 150 godina obitelji McCullough.

Deset jednosatnih epizoda prati priču o preobražaju Elija McCullougha, u interpretaciji slavnoga Piercea Brosnana, od dobrodušnog doseljenika do proračunatog nasilnika koji na Divljem zapadu uspijeva stvoriti rančersko-naftašku dinastiju. Serija Sin prikazuje uspon obitelji kroz nekoliko naraštaja te kako su McCulloughovi postali jedna od najmoćnijih obitelji koje su vladale Teksasom.

Jedan od autora serije je autor romana Philipp Meyer, zajedno s Leejem Shipmanom i Brianom McGreevyjem. Američki književnik Philipp Meyer autor je romana American Rust i Sin, kao i kratkih priča objavljenih u časopisu The New Yorker i drugima.

Roman Sin objavljen je u svibnju 2013. godine. Meyer ga je pisao pet godina tijekom kojih je, prema vlastitoj procjeni, pročitao oko 350 knjiga o povijesti Teksasa i srodnim temama. U medijima su roman opisali kao “ep o Teksasu” koji govori o tri naraštaja teksaške obitelji: o Eliju, njegovom sinu Peteu i Elijevoj unuci Jeannie. Svatko od njih suočava se s drukčijim problemima. S napadima Komanča, graničnim sukobima i civilizacijom koja se naglo mijenja. Meyer je svoje djelo opisao kao djelomično povijesni roman o usponu naftaško-rančerske dinastije u Teksasu koji tu obitelj prati otkako su se prvi doseljenici naselili na tom području pa kroz pedeset godina otvorenih sukoba s Indijancima, sve do kraja Divljeg zapada i uspona stočarske industrije i tranzicije u moderno (naftaško) doba.

U glavnim su ulogama Pierce Brosnan (Eli McCullough), Jacob Lofland (mladi Eli McCullough), Henry Garrett (Pete McCullough), Jess Weixler (Sally McCullough), David Wilson Barnes (Phineas McCullough), Sydney Lucas (Jeannie McCullough), Paola Nunez (Maria Garcia) i Carlos Bardem (Pedro Garcia).

Prva epizoda američke dramske serije Sin bit će prikazana 10. lipnja u 21 sat na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske radiotelevizije.