Fascinantna životna priča legendarnog nogometaša Pelea

Hrvatska radiotelevizija u nedjelju 8. srpnja na HTV2 prikazuje biografski film Pele: Legenda je rođena, fascinantnu priču o mlađim godinama brazilskog nogometnog virtuoza Edsona Arantesa do Nascimentosa – legendarnog Pelea.

Nenadmašni Pele kojeg je u ovom sjajnom filmu utjelovio Kevin de Paula, sportska je legenda koja je zauvijek promijenila nogomet. No, prije nego što je postao svjetska ikona i nacionalni junak koji je na svojim leđima nosio nade i snove svoje zemlje zaluđene nogometom, bio je mladić s ulica favela Sao Paula koji si nije mogao priuštiti niti pravu nogometnu loptu. Prikazujući njegov meteorski uspon do prvog osvajanja Svjetskog kupa u bojama njegovog Brazila sa samo 17 godina, ovaj nas film vodi kroz najveću sportsku priču 20. stoljeća…

U glavnim su ulogama Kevin de Paula, Vincent D’Onofrio, Rodrigo Santoro, Diego Boneta, Colm Meaney i Seu Jorge. Redatelji i scenaristi filma su Jeff i Michael Zimbalist.

Biografski film Pele: Legenda je rođena možete gledati 8. srpnja na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 21 sat i 15 minuta.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.