FOTO Sloboda pokreta i elegancija u ljetnoj kolekciji modnog dvojca KLISAB

Ljetna kolekcija poznatog modnog dvojca KLISAB nastavak je one proljetne, prikazane na tjednu mode Bipa FASHION.HR, savršena je za ljeto jer donosi komade opuštene forme koji spajaju slobodu pokreta i eleganciju. Naglasak je ovog puta na haljinama, a posebnost su tkanine koje su bojane ili ručno tretirane tako da su u pitanju uistinu unikatni komadi.

Minimalizam, kao zaštitni znak ovog modnog branda, uvijek je prisutan kako u kolekciji, stylingu tako i u fotografijama, koje komuniciraju ključnu filozofiju branda.

Kao što, iz sezone u sezonu, modni znalci jedva čekaju vidjeti njihovu novu kolekciju, tako se uvijek s uzbuđenjem iščekuju i njihove kampanje jer dizajneri, Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić, uvijek iznenade svježim pristupom prezentaciji svoje modne vizije.

Oni su uvijek intenzivno uključeni u cijeli proces nastanka kampanje, a inspiracija obično dolazi iz jednog od komada iz kolekcije. Ovog je puta ta inspirativna vizija materijalizirana u fotografiji prozirne PVC torbe pune cvijeća. Fotografirana na nagom tijelu modela Ivane Vukušić, u crno-bijeloj tehnici, savršeno je istaknula nježnu i prirodnu, skrivenu ljepotu žene.

Nova kampanja donosi osvježenje i povratak korijenima fotografije kao umjetnosti te je u cijelosti fotografirana analogno čime je završni efekt još intenzivnija, jača i ekspresivnija fotografija s potpisom Petre Mrše, koja već sezonama odlično surađuje s dizajnerima.

Prvi put KLISAB predstavlja fotografije rađene u crno/bijeloj tehnici snimane u studiju te ih vizualno stavlja u kontrast s fotografijama modela snimljenih u idiličnom prirodnom okruženju. Rezultat su fotografije koje odišu nostalgijom i šalju poruku ženskog jedinstva i solidarnosti. Modeli iz agencije Talia model: Ivana Vukušić, Laura Bračun, Mia Matić i Mirna Bralić savršeno su se uklopile u ovu viziju. Za styling je zaslužna Ana Nikačević, za kosu Matej Tonković, dok je makeup djelo Petre Sever za Estée Lauder.

Ta nježna, a istovremeno snažna ženska energija koja isijava iz ovih vizuala u samoj je srži KLISAB branda. Njihova nova kolekcija dostupna je u zagrebačkom concept storeu Garderoba gdje će se od sljedeće sezone moći pronaći i komadi iz nove jesenske kolekcije.

...