HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 12. SRPNJA Po čemu je posebna današnja pomrčina Sunca?

Mladi Mjesec u Raku, pomrčina Sunca i Sunce i Mjesec u težem aspektu s Plutonom obilježit će ovaj četvrtak.

Sunce nasuprot Plutonu je vrijeme transformacije. Pomrčina Sunca nasuprot Plutonu  donosi nam probleme vezane uz intimne odnose, partnere, obitelj, bliske prijatelje, poslovne partnere, jer ovdje je tema otpuštanje, rezanje veza i uklanjanje starih obrazaca. Odnosi svih vrsta bit će pod pritiskom. Naglasak je na manipulaciji, ljubomori i moći. Prisilne promjene ili promjene koje vi imate potrebu napraviti danas će se dogoditi.

Jasno, ta pomrčina Sunca može donijeti neke poteškoće tijekom idućih šest mjeseci, a posebno može utjecati na vas ako ste rođeni oko 11. siječnja, 24. veljače, 10. travnja, 27. svibnja, 13. srpnja, 29. kolovoza, 14. listopada ili 28. studenoga.

Novi mladi Mjesec u znaku Raka bit će u petak, 13. srpnja u 4.47. Ovo je spoj Sunca i Mjeseca na 20. stupnju Raka, što će stvoriti djelomičnu pomrčinu Sunca, koje će biti upravo u opoziciji s Plutonom. Ovo je prva pomrčina koja se događa na osi Rak-Jarac (mi smo još uvijek  na osi Lav-Vodenjak, kao što su i čvorovi Mjeseca još uvijek na osi Lav-Vodenjak). Ova eklipsa koja se događa danas samo je uvod u ono što možemo očekivati u studenome 2018. godine, kada će se čvorovi prebaciti na znakove Rak-Jarac.

Obratite pozornost na svoj mlad Mjesec jer on može biti sjeme za novi početak, jer u ovom mladome Mjesecu, zbog ove konfiguracije, imat ćemo daleko više snage krenuti naprijed.

Ovo je snažan astrološki događaj, jer će mladi Mjesec biti nasuprot Plutonu, planetu koji govori o potpunoj transformaciji. Pluton je jako intenzivan i može dovesti do sukoba, pogotovo što mlad Mjesec imamo u osjetljivom i emotivnom Raku.

Večeras ćemo uploviti  u duboku tamu Mjeseca, te nam aspekt Mjeseca u opoziciji s Plutonom donosi erupciju emocija. Pokušajte ne djelovati  ili reagirati tijekom večeri. Odmorite se dok Mjesec bude tih i taman.

Ako znate u kojoj natalnoj kući se nalazi znak Raka, to vam može pomoći da razjasnite  koja je namjera ovog mladog Mjeseca. Na primjer, ako se znak Raka nalazi u vašoj prvoj kući, onda ste vi ta osoba kojoj treba briga i njegovanje, ako je Rak u četvrtoj kući vaši  će članovi obitelji biti ti kojima je potrebna podrška. Ako se znak Raka nalazi u sedmoj kući trebali biste posvetiti više pažnje i pokazati više ljubaznosti prema svom partneru ili  bliskoj osobi, ili ako je u desetoj kući dolazi razdoblje kada će se promjene vidjeti na vašoj karijeri ili vašim ciljevima.

Za ritual mladog Mjeseca ipak pričekajte petak, a upute ćete dobiti u ovim dnevnim horoskopima.

Tijekom ovog četvrtka nećemo imati prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com