RAJSKA PLAŽA POPUT COPACABANE Sve spremno za Festival sambe

Rajska plaža u Loparu na Rabu već sedmu godinu za redom, domaćin je Festivala sambe, na kojem kostimirane samba skupine svojim plesovima, svirkom i vrućim samba ritmovima oduševljavaju brojne turiste i domaće posjetitelje.

Plesači sambe iz cijelog svijeta dolaze u Lopar kako bi pokazali svoje plesno umijeće i raskošne kostime uz poznate latinoameričke ritmove i bogatu gastronomsku ponudu. Ove godine Samba Paradise Festival održat će se u četvrtak, 19. srpnja, kada će, nakon uvodne samba povorke, na Rajskoj plaži uslijediti čak petosatni samba program.

Svake se godine čuvena Rajska plaža na jednu noć pretvara u Copacabanu tijekom već tradicionalnog loparskog Festivala sambe. Festival okuplja stotinjak kostimiranih sudionika – samba baterije, samba plesačice, capoieriste, zumba plesačice, plesače s vatrom, s maskotama za djecu, a  ovogodišnji sudionici su iz Hrvatske, BiH, Ukrajine, Italije, Mađarske i naravno Brazila. Uvod u Festival je vrlo atraktivna povorka svih sudionika najfrekventnijom loparskom šetnicom i trgom. Nakon toga, u ranim večernjim satima program se seli u prekrasan ambijent Rajske plaže, gdje je smještena bina na kojoj se izmjenjuju samba plesačice, majstori capoeire, zumba plesačice. Festival privuče nekoliko tisuća posjetitelja, a zabava obično traje do ranih jutarnjih sati. A da posjetitelji ne bi bili gladni i žedni brine vrijedno osoblje Imperiala d.d. managed by Valamar, koje za sam Festival priprema posebnu gastro ponudu – jela i pića iz Latinoamerike.

„Obzirom da je Lopar jedinstvena turistička destinacija u Hrvatskoj s 22 prekrasne pješčane plaže, od kojih je najpoznatija Rajska plaža koja neodoljivo podsjeća na svjetski poznatu,  brazilsku Coppacabanu, prije 7 godina odlučili smo se pokrenuti Samba Paradise festival kako bi dodatno promovirali loparske plaže i pijesak. Dašak izvornog brazilskog plesa sambe u Lopar donose brojne samba skupine iz raznih zemalja s kostimiranim sviračima i plesačicama. Odlična glazba s upečatljivom plesnom koreografijom, te vrhunska gastronomska i ugostiteljska ponuda okupljaju na Rajskoj plaži i po nekoliko tisuća posjetitelja pa zabava na pijesku uz veseli ritam sambe potraje i do ranih jutarnjih sati“, objasnio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.  

Lopar je destinacija sa najviše pješčanih plaža na Jadranu, od kojih je najveća i najpoznatija Rajska plaža, dugačka 1,5 km, koju je CNN 2013. uvrstio među 100 najljepših plaža na svijetu. Festival je zamišljen kao dodatna promocija pijeska i pješčanih plaža,  a bogata gastro ponuda, kokteli, plaža i latino ritmovi garancija su živopisnih fotografija i nezaboravnog doživljaja na jednoj od najljepših plaža svijeta. Ulaz na Samba festival je besplatan.