LJETNE RADOSTI Zgodni vaterpolisti u kupaćim gaćicama

Zgodni vaterpolisti ovog su vikenda bili nedvojbeni razlog za dolazak na splitsku plažu Jadran. Isklesana tijela vodenih junaka iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore i BiH mamila su uzdahe na prvom Summer Sea Polo turniru koji je uz uzbudljive sportske utakmice bio omiljeno mjesto okupljanja pripadnica ljepšeg spola, ali i ljubitelja mode.

Atraktivni osvajač brojnih odličja i igrač slavnog Pro Recca Luka Bukić koji slovi za jednog od najljepših hrvatskih vaterpolista, igrač brazilskog Pineiros San Paula Egon Jurišić te njihovi kolege iz Italije Elia Spadoni i Lorenzo Zadeu pravi su mamac za posjetitelje Summer Sea Polo turnira, a uz sportske minute, odlično su se snašli i u ulozi modela. Zgodni dečki predstavili su novu kolekciju kupaćih gaćica Anamarije Asanović inspiriranu Dalmacijom, vaterpolom i ljetnim radostima. Motivi galeba i magarca pravo su osvježenje u dizajnu vaterpolo kupaćih gaćica te na najljepši način podsjećaju na zaboravljenu tradiciju igranja vaterpola u moru koja je upravo Summer Sea Polom vraćena u Split.

Prvo izdanje turnira okupilo je više od stotinu profesionalaca, amatera, olimpijskih pobjednika i legenda vaterpola iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore i BiH. Revijalnu utakmicu vaterpola u moru zaigrali su nekadašnji vladari hrvatskog vaterpola Dubravko Šimenc, Tomislav Paškvalin, Milivoj Bebić, Deni Lušić i Mario Budimir te pobjedili mlađu ekipu vodenih junaka Luku Bukića, Frana Paškvalina, Antonija Petkovića, Egona Jurišića, Mislava Vrlića, Nina Mudražija i Ivana Zovića. U natjecateljskom dijelu prvo mjesto pripalo je ekipi iz Zagreba koja je bila bolja od ekipe iz talijanskog Trsta, dok je treće mjesto osvojila ekipa iz Rijeke.

“Poziv Anamarije Asanović za dolaskom u Split i podrškom drugih sportaša meni je jako važna iz razloga međusobne podrške među sportašima, kako bivšim tako i budućim. Upravo tu međusobnu podršku smatram jako velikim motivom za ostvarenje uspjeha. Davne 1992. godine igrao sam za klub Jadran. Ponovno doći ovdje i dati podršku vraćanju tradicije vaterpola u moru na legendarnom Zvončacu u doba kada još jednom hrvatski sportaši pišu najljepše stranice hrvatske, ne samo i sportske nego i državne povijesti, za mene je jako emotivno” – rekao je Dubravko Šimenc.

Uzbudljive utakmice s plaže su pratili brojni Splićani ali i turisti iz svih krajeva svijeta, a za svoje kolege žustro je navijao bivši hrvatski vaterpolo reprezentativac i osvajač brojnih svjetskih odličja, igrač talijanske Brescije Petar Muslim.

Foto: Maksim Bašić

...