Na ljetovanju se zabavite bolje nego ikad i još zaradite džeparac

Taman je završio natječaj Nikad ne bi pogodio! nad kojim se žiri već počeo znojiti u odabiru najboljih koji će dobiti novčane nagrade za ljetni džeparac, a pred srednjoškolcima je novi izazov.

Znamo da ljeto provodite na različite načine:

ljetujete negdje kod djede i bake

radite preko učeničkih zadruga

pomažete na obiteljskom imanju

radite izlete biciklima

odlazite na koncerte

idete s prijateljima posjetiti neko mjesto ili događaj

posvećujete se svom hobiju

aktivno se bavite sportom i još mnogo toga drugoga, originalnoga, neotkrivenoga.

Ljetni dnevnici o aktivnostima, događajima, razmišljanjima, sanjarenjima, putopis, recenzije koncerata, izložaba, objavljivat će se na portalu Top generacija.

Neće se ocjenjivati tko je ljepše proveo ljeto, nego tko je kreativnije opisao provođenje ljeta. A naravno, i čitatelji će biti suci, jer će svojim komentarima doprinijeti izboru najzanimljivijeg rada, jer o tome tko je preko svog ljetnog dnevnika više potaknuo  kritički način razmišljanja, potaknuo na iznošenje primjedaba i prijedloga, taj je korak bliže nagradi!

Svi radovi pristigli na natječaj Nikad ne bi pogodio! i Ljetni dnevnik, ali na moj način bit će objavljeni u zajedničkom zborniku radova.

Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji i najoriginalniji literarni rad na temu ljetovanja.

Na natječaju mogu sudjelovati svi srednjoškolci Republike Hrvatske.

Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj od 1.8. – 15.10.2018. godine u ponoć. Nema ograničenog broja radova po autoru.

Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Ljetni dnevnik, ali na moj način. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na: Udruga Mlada pera, Travnik 14, 40000 Čakovec, ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost. Punoljetni učenici mogu sami popuniti i potpisati suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.

Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.

Predviđene su novčane nagrade u sljedećim iznosima:
– 1. mjesto: 1000 kn, Zlatno pero i primjerak zbornika
– 2. mjesto: 700 kn, Srebrno pero i primjerak zbornika
– 3. mjesto: 400 kn, Brončano pero i primjerak zbornika

Objava najboljih radova bit će u roku 30 dana od završetka natječaja na službenoj stranici udruge Mlada pera.

Srednjoškolci, neka vam ljeto bude maštovito i puno nadahnuća!

Comments are closed.