FOCUS POINT Tehnika vježbanja koja je namučila hrvatske sportaše i vojnike NATO-a

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska vraća se u Šibenik. Međunarodno priznata hrvatska pilates trenerica Asja Petersen predstavit će Šibenčanima poseban program treninga Focus Point koji su isprobali brojni hrvatski sportaši, a dobro je namučio i vojnike NATO saveza. Trening će se održati u srijedu, 22. kolovoza na Trgu Republike Hrvatske, uz katedralu Sv. Jakova.

”U Šibeniku ćemo raditi funkcionalni trening kroz Focus Point tehniku vježbanja koja sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge. Pokazat ćemo nekoliko vježbi koje su efikasne i sigurne, i vjerujem da će ih naši vježbači izvoditi i samostalno u svrhu održavanja zdravlja!”- istaknula je trenerica Asja Petersen.

Trening u trajanju od sat vremena izvodi se vlastitom tjelesnom težinom i prilagođen je svima. Asja će predstaviti Focus Point sistem treninga koji je sama osmislila, a koji poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela. Asja će vježbačima u Šibeniku prenijeti znanje iz bogate karijere pilates instruktorice. Nakon edukacija kod najpoznatijih svjetskih pilates instruktora, Asja je među prvima ovu tehniku treninga donijela u Hrvatsku. Danas je vlasnica najdugovječnijeg pilates studija u Hrvatskoj, te osnivačica i predsjednica Udruge hrvatskih pilates instruktora.

Uz sam trening, stručni partneri projekta educirat će o važnosti zdravog i aktivnog života. Hrvatska liječnička komora, Biotrening i Definicija hrane vježbačima će prenijeti najnovija saznanja iz područja medicine, kineziologije i nutricionizma te na jednom mjestu pružiti sveobuhvatan plan za zdraviju i sretniju budućnost. Program će voditi Renata Sopek, a na treningu će se pridružiti i poznati sportaši.

...