Pet najljepših destinacija za vježbanje joge

Ako vježbate jogu, možda ste se zamislili u nekom bajkovitom krajoliku, na nekom brdašcu dok zalazi Sunce. Koja vam odredišta padaju na pamet? Emirates je sastavio listu pet najboljih joga destinacija diljem svijeta.

Pozdrav Suncu u podnožju Himalaje u sjevernoj Indiji (odredište: Delhi)

Prakticiranje joge u jedinstvenom planinskom krajoliku Himalaje zasigurno se nalazi na listi svih koji vježbaju jogu. Mir i jedinstven prizor idealni su za duboko disanje koje tijelo i um dovode u savršen sklad. Himalajska tradicija joge i meditacije kombinira mudrost svojevrsnog religijskog teksta Yoga Sutras of Patanjali, filozofiju i praksu Tantre, kao i specifične upute i inicijacijska iskustva koja su joga majstori prenosili iz generacije u generaciju. U indijskoj tradiciji joge, sve se shvaća kao jedinstven sustav u kojem su svi dijelovi integrirani i međusobno povezani. Rishikesh u podnožju Himalaje jedno je od najvažnijih mjesta hodočašća u Indiji i nudi brojne mogućnosti za poseban doživljaj i vježbanje joge kroz tradicionalne metode.

Fuzija vinyasa joge, pilatesa i baleta u Australiji (odredište: Sydney)

Metoda Barre body u Australiji se razvila kao novi trend koji se odnosi na jogu i pilates vježbe koje se zatim u treningu kombiniraju uz šipku za balet što u konačnici pokreće cijelo tijelo i pomaže u oblikovanju mišića. Barre Body je idealan za sve one koji prakticiraju jogu, ali pritom traže drugačiju dinamiku jer ova metoda također jača dublje slojeve mišića. Na sjeveroistočnoj obali Australije postoji već cijeli niz specijaliziranih studija koji nude treniranje po ovoj metodi. Savršeno za ljubitelje joge, koji istovremeno volite isprobavati nove stvari.

Joga kao sastavni dio ljetovanja na Baliju (Odredište: Denpasar)

Za one koji se vole koncentrirati na jogu, dobru prehranu i opsežan wellness program, Ubud na Baliju idealno je odredište. Ovo se mjesto smatra duhovnim središtem otoka. Opojni miris mirisnih štapića, brojne ceremonije i mali hramovi čine šarmantan krajolik i vode posjetitelje u duhovno oblikovan svakodnevni život. Premda joga nikad nije bila dio balijanske kulture, ima mnogo zajedničkog sa stavom, vjerom i ramišljanjem stanovnika ovog otoka. U većini slučajeva, mali hramovi koji su savršeni za meditaciju, pripadaju nekom od mnogih hotela, a škola joge ima napretek.

Opuštanje u dubinama oceana (odredište: Malé)

Joga se također smatra najuspješnijom metodom za postizanje mira i spokoja na egzotičnim Maldivima. Tamo pak imate jedinstvenu priliku ujediniti tijelo i duh na skoro šest metara morske dubine uz pomoć meditacije, joge i vježbi disanja. Kristalno plavi ocean i njegov umirujući zvuk mora pružaju najbolju priliku za potpuno isključivanje i koncentraciju na vlastito tijelo tijekom vježbi.

Najnoviji trendovi na Festivalu joge u Japanu (odredište: Tokyo)

Svakog rujna u kongresnom centru Pacifico oko 40 minuta vožnje od Yokohame, održava se Festival joge. Festival okuplja u prosjeku više od 150 učitelja joge koji održavaju razna predavanja i tečajeve za sve vrste joge tijekom tri dana događaja. Ljubitelji joge imaju priliku upoznati se s najnovijim trendovima hrane, kao i najnovijim modnim dodacima.

A mi bismo dodali još onu jednu na kojoj je vama najljepše.