Jeste li već isprobali čarobna pohana jaja za doručak?

Za mnoge, jaja su izvrstan izbor za doručak, a kuhar Danijel Benić iz zagrebačkog Aperitivo bara predlaže čarobna pohana jaja koja se poslužuju uz tostirani kruh i čips od parmezana.

Sastojci za 1 osobu:

2 jaja

50 g kiselog vrhnja

2 ml maslinovog ulja

svježi kopar

baby salata

tost kruh

parmezan

sol.

Za paniranje:  1 jaje, brašno, kukuruzna krupica.

Način pripreme: u lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 minuta nakon čega ih ohladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju. Poslužujemo ih na kremu koju smo dobili miješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako što smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.