NIKAD DOBRO Poslužite li Djevici večeru uz svijeće, žalit će se da ne vidi što jede

Živjeti s muškarcem Djevicom je isto kao da vas netko baci preko ceste, a vi uopće ne želite preći, piše u knjizi “Born on a rotten day” astrologinja Hazel Dixon-Cooper. Rođeni u tom horoskopskom znaku, od 23. kolovoza do 22. rujna, ponašaju se superiorno i skloni su usavršavati i popravljati sve osim samih sebe. Nesposobni su za suosjećanje i agresivni kad se radi o traženju tuđih grešaka. Svoj jedini talent za konverzaciju troše na neprekidno kritiziranje, a uočit će čak i ako je netko nešto neravno izrezao iz novina, te se neće ustručavati dovesti u pitanje nečiju inteligenciju pokazujući kako se sve može bolje napraviti. Sugovornike čuju jedino kad govore ono što se slaže s njihovim razmišljanjima.

Muškarac čije je Sunce u znaku Djevice u svom je najboljem izdanju predvidljiv za poludjeti – očekivat će večeru točno u osamnaest sati i dok budete objedovali izmjenjivati s vama podatke o dnevnim događajima. Potom će točno sat vremena provesti s djecom i uvijek ih u isto vrijeme poslati na spavanje. Zatim slijedi sat savjeta kako ćete biti bolja domaćica, a nakon toga će se povući u svoj kućni ured i tamo provesti ostatak večeri mrmljajući nad računima ili smišljajući plan kako da vas unaprijedi i učini boljom osobom.

Svaka je Djevica jedinstvena. Ima svoj osebujan način razmišljanja i način izražavanja. Samuel Goldwyn znao je reći: “Dajte mi par godina i učinit ću da ta glumica uspije preko noći”, a kad ga je tajnica pitala smije li uništiti dokumente stare deset godina odgovorio joj je: “Može, samo sačuvajte kopije”. “Ako djelujem zbunjeno to je zato što razmišljam” i “istina, dugo sam mislio, ali zato vam sada definitivno dajem možda i najbolji odgovor” također su rečenice po kojima ga pamte.

Ako muškarca Djevicu stjerate u kut, povući će se izvlačeći se na glavobolju. To što ćete oboje znati da glumi, ne mijenja na stvari. I dok se Ribe boje svakog suočavanja, Djevice se boje suočiti s neugodnostima o sebi samima. S obzirom da mu je “loše i boli ga” nadat će se da ćete ga hraniti toplom juhicom. Kad mu već ne ide biti superioran, pokušat će s bespomoćnošću. Može djelovati pribrano, ali unutra se krije ili hipohondar ili osoba opsjednuta bakterijama. Ako želite romantiku i ljubavne pjesme, odaberite neki drugi znak, a izbjegnite i Jarca, savjetuje Dixon-Cooper.

Poslužite li Djevici večeru uz svijeće žalit će se da ne može vidjeti što jede. Pričat će puno o seksu i nije imun na ljepotu, ali nikako nije promiskuitetan tip. Ako ipak, možda zbog podznaka jest, bit će to samo srijedom navečer u 21.15 i samo iznimno u vrijeme podnošenja poreznih prijava subotom u isto vrijeme. Metodičan je, nervozan, sklon sitničarenju, sebičan i užasava se emocionalnih ispada jer se boji da će izgubiti kontrolu. Naravno osim ako ne planira izgubiti kontrolu, no čak i tada će se potruditi da ishod bude predvidljiv. Previše strasti bi mu naime spržilo mozak.

U zemljane znake kao i Djevica, te Bik pripada i Jarac koji uživa u pažnji baš kao i vatreni Lav, ali dok Lav uživa biti obožavan, Jarac se veseli potvrđivanju i priznanju. Bez obzira koja sredstva koristio da ostvari svoj cilj, kad u tome konačno uspije Jarac će se ponašati kao da je uvijek igrao prema pravilima. Primjer jarčevske bezobzirnosti je Al Capone kojem je unatoč tome što je kršio zakon bilo jako važno da bude prihvaćen u društvu. Pažljivo je birao odjeću i odlazio na opere.

Jarac Howard Stern, rođen 12. siječnja, o sebi je jednom zgodom rekao: – Ja sam radoholičar, a kad ne radim skrivam se u podrumu.