Savjeti za bezbrižna putovanja

Ne putuju svi kad je “špica”, neki baš planiraju putovanje kad prođu gužve, izvan turističke sezone… Bilo to ljeti, zimi, na jesen ili u proljeće, bez obzira na željenu destinaciju, svi sasvim sigurno želimo odmor provesti neopterećeni i bezbrižni. Evo par savjeta kako to postići.

Imajte telefonske brojeve pri ruci: napravite popis važnih brojeva prije putovanja.

Provjerite u svojoj banci koje pogodnosti imate kao korisnik određene kartice, kao što su putno osiguranje te usluge koje možete koristi u slobodno vrijeme.

Napravite popis aktivnosti koje želite raditi na putovanju kako biste doživjeli nezaboravna iskustva.

Nikada ne ostavljajte svoju karticu bez nadzora: kada plaćate karticom u kafiću ili restoranu, zamolite konobara da vam donese čitač kartica ili pođite s njim kako biste platili.

Plaćajte u lokalnoj valuti: kada koristite svoju karticu u inozemstvu, uvijek plaćajte u lokalnoj valuti kako biste dobili najbolju stopu konverzije.

Kad se vratite doma provjerite izvještaje: ne zaboravite provjeriti svoje izvatke te prijaviti sumnjive troškove svojoj banci u roku od 30 dana.

Dodijelite ocjene i recenzije: pomozite drugim putnicima tako što ćete određenom najdražem mjestu ili iskustvu dodijeliti ocjenu ili recenziju. Pohvalite one koji su to zaslužili.