VIDEO Zbogom suhom biskvitu: Znanstvenici otkrili kako rezati tortu

Svi ćemo se složiti da ne postoji krivi način na koji se torta može jesti. Važno je da imamo tortu i da uživamo u njoj, sve drugo je manje važno. No, i ovaj se čin može još poboljšati, pogotovo kada se radi o ostacima torte.

Ukoliko vam ostane torte, obično je stavite u hladnjak te jedete nekom drugom prilikom. No, jeste li primijetili da torta više nije onako sočna i ukusna kao kad ste je prvi puta zarezali? Razlog tome je što je izložena zraku, a kako biste to izbjegli, pokušajte sljedeći puta rezati tortu drukčije.

Umjesto na trokutaste kriške, tortu izrežite po sredini, a zatim dvije preostale polovice jednostavno spojite, a sve stisnite običnom gumicom. Prilikom sljedećeg rezanja, vaš će biskvit biti svjež i ukusan, a potom tortu okrenite za 90 stupnjeva i ponovno izrežite po sredini. I tako dok ne pojedete cijelu tortu!

Ovakav način rezanja nije niti nov, niti inovativan, već ga je britanski znanstvenik izumio prije više od 100 godina. No, umjesto da čitamo znanstvene časopise, mi smo bili zaokupljeni jedenjem torte i eto nam ga sad.