Ovo je najpopularniji recept s tikvicama na Pinterestu

Kad krene sezona tikvica dobro je poznato da će svima izlaziti na uši. Naći ćete ih narezane na kockice u umaku, radit će se od njih polpete, pohati će ih, stavljati u pite… Treba biti domišljat da bi se u tom laganom ljetnom povrću uživalo dok ih ima na vidiku.

Jedan od trendy načina na koje se konzumiraju je tako da ih napravite kao rezance, odnosno noodlese ili kako ih neki zovu zoodlese (naziv nastao spajanjem riječi zucchini, odnosno tikvice i noodles). Korisnici Pinteresta očito slijede trendove jer je najpopularniji recept na toj društvenoj mreži, kad je od tikvicama riječ, špageti od tikvica s kremastim pestom od avokada s bloga Eat Yourself Skinny. Recept je “pospremljen” 117,000 puta, a većina komentara je pozitivna. Neki kažu da zoodlese imaju već pripremljene kako bi uštedjeli na vremenu, a drugi su jer nisu imali pinjole i bosiljak koristili peršin i origano i kažu – ispalo je fino.

Ludo zdravo, vrlo zasitno, i još imaš osjećaj da jedeš paštu!

Za pripremu će vam trebati manje od 20 minuta.

Špageti od tikvica s kremastim pestom od avokada, sastojci za osam osoba:

(vegan, gluten free, bez mlijeka, paleo)

6 velikih tikvica
2 oguljena avokada
1 šalica svježeg bosiljka
3 češnja češnjaka
1/4 šalice pinjola
2 žlice limunovog soka
1/2 žličice soli ili po ukusu
crni papar
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Priprema:
1. Napravite špagete od tikvica sa spiralizatorom i odložite ih na papirnati ručnik koji će upiti višak vode.
2. U blender stavite avokado, češnjak, bosiljak, pinjole, limunov sok i sol. Tijekom blendanja polako dodajte maslinovo ulje da dobijete glatku kremastu smjesu.
3. U veliku posudu stavite ulje i na laganoj vatri pirjajte špagete od tikvica 1 do 2 minute, dok ne omekšaju.
4. Gotove špagete pomiješajte s umakom i dodatno začinite po želji.

Comments are closed.