Novi ljubavni romani na policama knjižara

Sve je bilo savršeno, a onda je nestao autorice Rosie Walsh potresna je ljubavna priča s mračnom tajnom, a posvećena je svima koji su uzalud čekali telefonski poziv.

Sarah Mackey slučajno je upoznala Eddieja Davida i s njim provela sedam divnih dana u kući na osami, u šumi. Na kraju tjedna rastali su se s obećanjem da će se opet vidjeti jer su zaljubljeni jedno u drugo. Kad Eddie krene na davno isplaniran odmor i obeća joj da će se javiti s aerodroma, Sarah nema razloga ne vjerovati mu. Ali Eddie ne zove. Sarah nazove njega. Zašto se ne javlja na telefon? Je li mu se što dogodilo?

Prolaze sati, dani, tjedni. Sarah je sve zabrinutija. Provjerava njegov WhatsApp i Facebook – živ je! Znači izbjegava je? Zašto? Ipak… u dubini svojega zaljubljenog srca osjeća kako za Eddiejev nestanak postoje ozbiljni razlozi. Onda otkriva da je imala pravo. Postoji razlog zašto je Eddie nestao. Zato što jedno drugome nisu rekli ono najvažnije – istinu. Prijatelji joj savjetuju da ga zaboravi, no oni ne znaju da je to nemoguće. Priča postavlja mnoga pitanja.

Što ljubav može nadjačati? Trebamo li dopustiti da nam nešto iz prošlosti, ma koliko strašno bilo, odredi život ili možemo naučiti oprostiti, zaboraviti i nastaviti živjeti? Što znači nositi breme krivnje? Kako naučiti otpustiti prošlost? I na kraju, ovaj roman pripovijeda o sreći koju donosi otvoreno srce. Ovaj roman nije obična ljubavna priča u stilu »muškarac je sreo ženu«. Rosie Walsh zna čitatelja navesti da pomisli kako zna što će se dogoditi, no onda vas zaprepasti neočekivanim obratom.

Mjesec u palači Weine Dai Randel dobitnik je nagrade RITA za najbolji ljubavni roman, uzbudljivu priču o ambicioznom putu mlade Mei, koja će postati prva kineska carica Wu, jedine žene koja će preuzeti carsku titulu.

U svojem prvijencu Mjesec u palači američko-kineska autorica Waina Dai Randel radnju smješta u daleku prošlost, u 7. stoljeće, na dvor kineskog cara iz dinastije Tang. Sjajno oslikana povijesna atmosfera Kine te vješto isprepletanje ljubavne priče s dvorskim spletkama i zavjerama knjigu su odmah nakon objavljivanja učinile hit-naslovom, koji je na svim ljestvicama najčitanijih knjiga pri samom vrhu.

Autoricu je nadahnuo fascinantan život Wu Zetian, prve i jedine kineske carice, a u svojem romanu ona kroz lik Mei prati njezin ambiciozni put prema vrhu. Mladoj su Mei još kao djevojčici prorekli da će postići nemoguće – postati prva žena na kineskom prijestolju. Djevojčica je odrastala u bogatoj obitelji, a otac ju je podučavao znanjima koja su tada bila dostupna samo muškarcima – matematici, kaligrafiji, poeziji, povijesti, pa i Umijeću ratovanja.

Kada joj je otac iznenada umro, Mein se život preokrenuo naglavačke. Sa samo 13 godina Mei je pozvana na dvor. Mlada i neiskusna, odjednom se našla u društvu brojnih žena koje su beskrupulozno nastojale steći carevu naklonost.

Mei se nije uklapala u tu okrutnu sredinu i sve se više upletala u nesmiljene dvorske intrige, zavjere i borbu za moć. Ali Onaj iznad svih bio je zadivljen Meinom inteligencijom, znanjem, znatiželjom i ljepotom.

I dok se car sve više zbližavao s Mei, ona se zaljubila u osmog careva sina. Istodobno, sukobi suprotstavljenih tabora na dvoru prerasli su u rat, iz kojeg je Mei jedva spasila živu glavu.

Roman završava prije nego što Mei postane carica. Autorica je vješto oslikala život djevojke dovoljno hrabre, lukave i odlučne da u muškom svijetu krene u pohod na prijestolje.

Posebnu vrijednost ovoj uzbudljivoj priči daje pogled iz ženskog ugla, kao i slikoviti opisi drevne Kine. Pred našim očima izranja kineski dvor sa svojom etiketom i običajima, car, njegovi savjetnici, konkubine, čuvari, vojnici…

Autorici je, prema vlastitim riječima, trebalo deset godina da istraži, napiše i objavi roman. Majstorski ispripovijedan, uzbudljiv i napet, ovaj povijesni i ljubavni roman razotkriva tajne kineskog dvora, ali korespondira i s današnjim svijetom prepunim političkih previranja i borbe za moć. Majstorski ispripovijedan, uzbudljiv i napet, ovaj povijesni i ljubavni roman odškrinut će vam vrata mistične drevne Kine.

Roman je dobitnik nagrade RITA za najbolji ljubavni roman u 2017., našao se u užem izboru društvene mreže Goodreads za najbolji povijesni roman, a časopis »RT Book Reviews« nominirao ga je za nagradu za povijesni prvijenac.

Highlander, knjiga prva – Ljubav izvan vremena, novi je roman Karen Marie Moning.

Prelijepi grof… Diljem kraljevstva zvali su ga Jastreb, a bio je legendarni ratnik na bojnome polju i neodoljivi osvajač u postelji. Nijedna ga žena nije mogla odbiti, ali nijedna mu žena nikad nije dotaknula srce – sve dok osvetoljubivi vilenjak iz suvremenoga Seattlea u srednjovjekovnu Škotsku nije doveo Adrienne.

Zarobljena u vremenu koje nije njezino, previše smiona i otvorena, Adrienne je izazov kojem grubijan iz šesnaestog stoljeća ne može odoljeti. Natjerana na brak s Jastrebom, Adrienne se zaklela da će ga zauvijek mrziti – ali njegovo će se majstorsko udvaranje okrutno poigrati s njezinim namjerama.

Na savršenim joj je usnama savršeno “ne” za zloglasnoga gospodara klana, ali Jastreb se zakleo da će mu ime izgovoriti glasom punim žudnje, moleći za strast koju se u njoj nadao probuditi.

U osvajanju njezine ljubavi neće ga spriječiti ni prepreke vremena i prostora.

Premda nije sigurna treba li slijediti svoje srce, Adrienneina suzdržljivost ne može nadjačati Jastrebovu odlučnost da je zadrži kraj sebe…

Comments are closed.